Γιώργος Λέκκας : Τσουκνιδοκεφτέδες

0 7
Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

Μερίδες 30 Χρ.πρ 15΄

Υλικά

200 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο στραγγισμένο 300 γρ. τσουκνίδες ψιλοκομμένες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα ½ φλ.τσαγ άνηθο ψιλοκομμένο 1 κ.σ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1 ½ φλ.τσαγ αλεύρι 100 γρ. ψωμί χωριάτικο μουλιασμένο σε 1 φλ.τσαγ κρασί, 1 1/2 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίξτε τον άνηθο, το δυόσμο, το σπάνάκι, της τσουκνίδες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Ρίξτε το πιπέρι, το αλάτι και στύψτε με τα χέρια σας να φρύγουν τα υγρά. Αφού αδειάσετε τα περιττά υγρά. Ρίξτε στο μπόλ το αλύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ψωμί, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο και αφήστε για 30΄βγάλτε το μπόλ και πλάστε σε κεφτεδάκια το μείγμα. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίξτε ελαιόλαδο. Αφήστε το λάδι να κάψει. Βγάλτε από το ψυγείο τους κεφτέδες και πλάστε με τα χέρια σας. Πασπαλίστε με αλεύρι και βάλτε προσεχτικά λίγους λίγους τους κεφτέδες στο καυτό ελαιόλαδο και ψήστε για 5΄ λεπτά. Σε ένα μεγάλο πιάτο στρώστε απορροφητικό χαρτί και αφήστε για 2΄να απορροφήσουν τα λάδια. είναι έτοιμη να τους σερβίρετε.

G.Lekkas – Greekpress.gr Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr Blog Facebook Twitter Pinterest

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο