Οι Χριστιανοί στο Χαλέπι και στο Χομς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Ακτίνα φωτός στη Συρία μετά την αποχώρηση των τρομοκρατών από το Χαλέπι

Του Γιώργου Θεοχάρη

Η μεγάλη νίκη του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι και η εκκένωση της πόλης από τους τρομοκράτες που καθημερινά βομβάρδιζαν αμάχους και ιδιαίτερα τους «απίστους» χριστιανούς, είχε ως αποτέλεσμα να ξεθαρρέψουν οι χριστιανοί των διαφορετικών δογμάτων που υπάρχουν στην πόλη.
Έτσι, ενώ οι χριστιανοί και οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης, παρακολουθούσαν, χωρίς σχεδόν να μπορούν να το πιστεύσουν, τους τρομοκράτες να εγκαταλείπουν την πόλη μέσα στα πράσινα κυβερνητικά λεωφορεία, ταυτόχρονα ετοιμάσζονται για τα Χριστούγεννα.
Αυτές τις ημέρες άναψαν πανηγυρικά στο Χαλέπι, όπως και σε άλλες πόλεις της Συρίας, τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δένδρα. Πρόκειται για μία τελετή που γίνεται με ιδιαίτερα εορταστικό τόνο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Συρίας, όπου υπάρχουν χριστιανοί.

Στην τελετή αυτήν συμμετέχουν, εκτός από τους χριστιανούς, και όλες οι αρχές της πόλης, ακόμη και οι μουσουλμάνοι κληρικοί, καθώς και πολλοί απλοί μουσουλμάνοι.
Οι τελετές αυτές εκφράζουν το πνεύμα της Συρίας του Άσσαντ, που χαρακτηρίζεται από την ανοχή προς κάθε θρησκευτική κοινότητα και μειονότητα.
Μιας Συρίας πραγματικά πολυθρησκευτικής και πολυπολιτισμικής.

Μιας Συρίας που θα χανόταν οριστικά, εάν στο Χαλέπι και στις άλλες πόλεις επικρατούσαν οι τζιχαντιστές, που υποστηρίζουν η Δύση, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και, δυστυχώς, οφείλουμε να το ομολογήσουμε με μεγάλη λύπη μας, ακόμη και μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ.
Η πολυθρησκευτικότητα και η πολυπολιτισμικότητα είναι έννοιες που με μεγάλη τέχνη και ένταση λανσάρονται από την Δύση σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις δυτικές κοινωνίες, όπως και στην δική μας ελληνική κοινωνία.

Όταν όμως οι έννοιες αυτές δεν συνταιριάζουν με τα οικονομικά και γαιωπολιτικά της συμφέροντα, όπως συμβαίνει στην Συρία, τότε ξεχνιούνται αμέσως και στη θέση τους υποστηρίζεται η χειρότερη και απανθρωπότερη βία του σουνιτικού Ισλάμ εναντίον όλων των υπόλοιπων θρησκευμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο χρυσός επιστρέφει στη Γερμανία
Ο χρυσός επιστρέφει στη Γερμανία

«Eπαναπατρίζουν» οι Γερμανοί τον χρυσό τους που εδώ και χρόνια παρέμενε κλεισμένος σε υπόγεια θησαυροφυλάκια στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Close