Άνω Σύρος : Γραφικά σοκάκια και θέα που κόβει την ανάσα – Δείτε τις φωτογραφίες

Στενά σοκάκια, λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα και μια θέα που κόβει την ανάσα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Άνω Σύρου και όποιος έχει περπατήσει εκεί σίγουρα του αφήνουν μια όμορφη ανάμνηση που τον καλεί να επιστρέφει.

Η Άνω Σύρος αποτελεί ίσως το πιο γραφικό και χαρακτηριστικό σημείο του νησιού και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του, στην θέση που προηγουμένως ονομαζόταν Μεσοβούνι. Άρχισε να κατοικείται ως κάστρο από τους κατοίκους της Σύρου που το μεσαίωνα πλήττονταν από την πειρατεία ενώ λόγω του καθολικού στοιχείου της Σύρου, ολόκληρο το νησί είχε τεθεί υπό την προστασία της Γαλλίας.

 

 

 

 

Όταν επισκεφθεί κάνεις τη Σύρο σίγουρα οι ντόπιοι θα το συμβουλεύσουν να επισκεφθεί τον οικισμό της Άνω Σύρου και να περπατήσει στα σοκάκια μπαίνοντας εκεί από μία απ’ τις πύλες του και να θαυμάσει την ατελείωτη θεά στην Ερμούπολη και στο απέραντο Αιγαίο πέλαγος.

 

 

 

 

Στην Άνω Σύρο επίσης βρίσκεται το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό συριανό σπίτι από το 1995. Στον πάνω όροφο εκτίθενται φωτογραφίες, έργα και προσωπικά αντικείμενα του μουσικοσυνθέτη ενώ στον κάτω προβάλλεται ντοκιμαντέρ με θέμα το γνωστό ρεμπέτη.

 

 

 

 

Μιλώντας κάνεις για την Άνω Σύρο αναφέρεται σίγουρα σε ένα γοητευτικό οικιστικό σύνολο που διατηρεί ανόθευτο με τα χρόνια το μεσαιωνικό χρώμα και άρωμά της. Αμέτρητα σκαλοπάτια, εκκλησίες, γραφικά σοκάκια και αυλές με γλάστρες που μοσχοβολούν συνθέτουν την μοναδική εικόνα της Άνω Σύρου. Πρωί ή απόγευμα όλες οι ώρες είναι ιδανικές για μερικές ξένοιαστες στιγμές αλλά και το ηλιοβασίλεμα από το σημείο, με τον ήλιο να βυθίζεται στο μπλε του Αιγαίου είναι μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

 

 

 

syros2

syros3

 

 

 

 

syros4

 

ΠΗΓΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γιώργος Λέκκας: Κέικ νηστίσιμο με φιστίκι και σταφίδες
Κέικ νηστίσιμο με φιστίκι και σταφίδες

Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας φτιάχνει ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό

Close