Βλάσσια Αναγνώστου: Πώς από την Ελλάδα της κρίσης έκανε διάσημη την ελληνική κουζίνα στο Ντουμπάι

Η Βλάσσια Αναγνώστου έφυγε από το Βόλο με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο στο μυαλό της.

Η σωστή συνταγή την έκανε διάσημη πολύ γρήγορα στο Ντουμπάι

Σημείο αναφοράς για τους φίλους των Μεσογειακών γεύσεων είναι το ελληνικό ρεστοράν «Eat Greek» που κατακτά το Ντουμπάι, κάνοντας ευρύτερα γνωστά στον Αραβικό κόσμο παραδοσιακά πιάτα με τη σφραγίδα μιας ταλαντούχας Βολιώτισσας σεφ.

Η Βλάσσια Αναγνώστου και η ομάδα της, επιμελούνται το μενού που κατακτά ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τα γεμιστά, η φέτα, το τζατζίκι, το σουβλάκι, η ταραμοσαλάτα, τα θαλασσινά, το γαλακτομπούρεκο κυριαρχούν στο μενού του εστιατορίου που διαθέτει ένθερμους φίλους και λάτρεις των ελληνικών γεύσεων.

Τα σχόλια που καταγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα του εστιατορίου αλλά και στον διεθνή Τύπο, είναι ενδεικτικά της μεγάλης απήχησης που έχουν οι γαστρονομικές δημιουργίες της διακεκριμένης σεφ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο συγκρότημα Dubai Marina και προσφέρει μία σειρά ελληνικών γεύσεων που ποικίλλουν από τηγανητά καλαμάρια μέχρι κρητικό ντάκο.

Τα πιάτα σερβίρονται με θέα την παραλία στο νέο συγκρότημα, σε ένα χώρο ζεστό, καλαίσθητο και φιλόξενο, όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο.

Έμφαση δίνεται παράλληλα στη χρήση βοτάνων αλλά και στα φρέσκα υλικά, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ δεν λείπει από το μενού του εστιατορίου και ο καφές φραπέ.

Η χαρισματική Βολιώτισσα σεφ βρίσκεται στο Ντουμπάι από τον Οκτώβριο του 2013 και διακρίνεται στο χώρο της γαστρονομίας χάρη στο ταλέντο, τη δημιουργικότητα και το μεράκι της.

Το διθυραμβικό άρθρο της gulfnews.com για το «Eat Greek» αποδεικνύει στην πράξη τη μεγάλη απήχηση που έχει το μαγειρικό της ταλέντο.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο αφιέρωμα «σε ένα ζεστό περιβάλλον που υπόσχεται χαλάρωση και ευδαιμονία, η κ. Αναγνώστου φτιάχνει πιάτα που πατούν στην παράδοση (ναι, υπάρχει οι κλασικές χωριάτικες σαλάτες, ο ντάκος και το σουβλάκι), αλλά πειραματίζεται με τα κλασικά ελληνικά πιάτα και προσπαθεί να δείξει στους πελάτες της πως η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουν».

Ανατρέχοντας στην αφετηρία της δημιουργικής της διαδρομής, η χαρισματική Βολιώτισσα υπογραμμίζει ότι προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον και προσθέτει ότι είχε πάντα πάθος με τις γεύσεις.

«Μου άρεσε πάντα να δοκιμάζω νέες γεύσεις, να εξερευνώ και να ανακαλύπτω μυρωδιές και αρώματα. Ακολούθησα το όνειρό μου και κατάφερα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο αντικείμενο για κάποιο διάστημα, αλλά ένιωθα ότι έλειπε κάτι από τη ζωή μου, η πλήρης αφοσίωση στο πάθος μου. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με την μαγειρική. Πριν το «Eat Greek» εργάστηκα σε ένα παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε κάποια εστιατόρια και μικρά καταλύματα» αναφέρει η ίδια μιλώντας για την πορεία της, σε διεθνή αφιερώματα.

Η ίδια δηλώνει εντυπωσιασμένη από το Ντουμπάι και συμβουλεύει όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη χώρα να επιλέξουν την πιο ιδανική εποχή, μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου, γιατί «το καλοκαίρι είναι υψηλή η θερμοκρασία και τα επίπεδα της υγρασίας» όπως υπογραμμίζει είναι υψηλά, για να προσθέσει ότι «το Ντουμπάι προσφέρει υψηλό επίπεδο ζωής και πολλές επιλογές για διασκέδαση και δράσεις αναψυχής που καθιστούν ευχάριστη τη διαμονή».

Η Βολιώτισσα, που είναι η «ψυχή» του ελληνικού ρεστοράν στην καρδιά του Ντουμπάι, τονίζει κατ’ επανάληψη ότι το μεγάλο ατού του φημισμένου «Eat Greek» είναι η διάχυτη αίσθηση της φιλοξενίας στο χώρο, η ζεστή υποδοχή του κόσμου, η προθυμία και το ζεστό χαμόγελο του προσωπικού, οι ελληνικές γεύσεις που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της γης.

«Είναι πολύ σημαντικό το σπιτικό φαγητό, οι γεύσεις που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύπλοκο. Η απλότητα διατηρεί την αυθεντικότητα και το άρωμα και στο «Eat Greek» υιοθετούμε τη συγκεκριμένη φιλοσοφία» όπως επισημαίνει η ίδια, για να προσθέσει ότι «η κατ’ εξοχήν ελληνική γεύση είναι τα θαλασσινά, που θυμίζουν καλοκαίρι. Με αυτές τις γεύσεις μεγαλώσαμε και αυτές τις γεύσεις προτείνουνε στο μενού. Μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια, αλλά και αστακομακαρονάδα».

Περιγράφοντας το φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο δημιουργεί πιάτα υψηλής γαστρονομίας με ελληνική ταυτότητα και προσωπική σφραγίδα, η ίδια αναφέρει ότι «το περιβάλλον είναι φιλόξενο και η φιλική ομάδα του εστιατορίου καλωσορίζει τον πελάτη με ένα ζεστό χαμόγελο, ξεναγώντας τον πρόθυμα στην ελληνική γαστρονομία, ενώ απολαμβάνει παράλληλα την ελληνική μουσική. Πάνω απ’ όλα η ελληνική φιλοξενία, η οποία χαρακτηρίζει κάθε ελληνικό σπίτι».

Ο χρόνος στο Ντουμπάι περνάει γρήγορα για την εκπληκτική Βολιώτισσα σεφ, η οποία παρατηρεί με θαυμασμό από τα μεγάλα παράθυρα του εστιατορίου, τους τολμηρούς φίλους του sky diving, αντιμετωπίζει με διάπλατο χαμόγελο και αισιόδοξη διάθεση τη ζωή, δίνοντας με πολύ έμπνευση και μεράκι το στίγμα της στο ελληνικό εστιατόριο, που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mall of Emirates.

tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ψηλά τα χέρια, κάτω τα μαχαίρια. Έγινε Θαύμα!
Ψηλά τα χέρια, κάτω τα μαχαίρια. Έγινε Θαύμα!

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Μακάρι να αναφωνήσουμε και εμείς αυτές τις στιγμές που η Πατρίδα μας δεν είναι απλώς...

Close