“Ρε καρντάσια μπας και πάμε για πόλεμο”;

Α, όλα κι όλα .Οι Τούρκοι μπορεί να είναι ό,τι είναι (οι κακές γλώσσες το λένε” εξώλης και προώλης” και οι λιγότερο κακές” πείσε δείξε”) αλλά έχουν ,βρε παιδάκι μου, ένα τακτ..

 

Α, όλα κι όλα .Οι Τούρκοι μπορεί να είναι ό,τι είναι (οι κακές γλώσσες το λένε” εξώλης και προώλης” και οι λιγότερο κακές” πείσε δείξε”) αλλά έχουν ,βρε παιδάκι μου, ένα τακτ.. Ό,τι θέλουν να πουν το λένε με τρόπο. Καιρό τώρα θέλουν να μας προτείνουν πόλεμο. Ε, δεν το λένε μια κι έξω. Αφήνουν να εννοηθεί . Και επειδή έχουν καταλάβει ότι είμαστε πιο μπουνταλάδες κι από τους ίδιους, μιλάνε με …υποννοούμενα . Στην αρχή βολτάροντας με τα αεροπλάνα τους πάνω από τις θάλασσες και τα νησιά μας.

« Βρε τους τζαναμπέτηδες πάνε να αποσπάσουν την προσοχή της τουρκικής κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα » ,μας παραμύθιαζαν εδώ και δεκάδες χρόνια οι Έλληνες ειδικοί.

Είδαν και αποείδαν οι μεμέτηδες ότι το σήμα που μας έστειλαν είχε πολλά παράσιτα και το δυνάμωσαν , βγάζοντας τα καράβια τους για κρουαζιέρα άλλοτε στα Ίμια , άλλοτε στο Κάβο Ντόρο κι άλλοτε κατά Καστελλόριζο μεριά. Αλλά ούτε και τότε έγιναν σαφείς. Η Αθήνα επέμεινε ότι το τουρκικό μήνυμα δεν είχε αποδέκτη την ίδια , αλλά τους Τούρκους ψηφοφόρους , στους οποίους οι ηγέτες τους έταζαν διακοπές στα νησιά του Αιγαίου, για να ξεχνάνε την πείνα και τα βάσανα τους.

Κάποια στιγμή οι Τούρκοι αποφάσισαν να το χοντρύνουν, μιλώντας ευθέως για μοιρασιά του Αιγαίου. Επειδή ,όμως διαπίστωσαν απάθεια στην ελληνική πλευρά , συνέλαβαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς . Πως αντέδρασε η Αθήνα ; Είναι τυπικό το θέμα , είναι θέμα ωρών , είπε ο υφυπουργός Φώτης.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι μερικές φορές η αλήθεια σκοτώνει γι αυτό και φέρονται αποφασισμένοι να μας μιλήσουν πάλι με… υπονοούμενα . Θα στήσουν σκηνικό πολέμου στην καρδιά του Αιγαίου , με χρήση πραγματικών πυρών.

Η ιστορία μου φέρνει στο μυαλό το ανέκδοτο με τους δύο κουμπάρους, εκ των οποίων ό ένας ζει στο χωριό και ο άλλος στην Αθήνα. Έρχεται, λοιπόν ο χωρικός στην πρωτεύουσα και ο κουμπάρος του τον βγάζει έξω για φαγητό σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια.

Το βράδυ πριν πάνε για ύπνο ο Αθηναίος λέει στον κουμπάρο του . Ρε κουμπάρε καλά φάγαμε καλά ήπιαμε δεν πάμε να κοιμηθούμε μαζί;. Πήγαν .Την άλλη μέρα ο Αθηναίος πήγε τον κουμπάρο του στα μπουζούκια ,όπου ο χωρικός διασκέδασε με την καρδιά. του ,με άφθονο ποτό και χορό με ωραίες γυναίκες. Το βράδυ πριν κοιμηθούνε ο Αθηναίος κουμπάρος ζήτησε και πάλι από τον κουμπάρο του να κοιμηθούνε μαζί.

Αυτό γινόταν και τις 15 μέρες που φιλοξενούσε τον χωρικό στο σπίτι του.

Την παραμονή της αναχώρησης του κουμπάρου, ο Αθηναίος πήγε πάλι τον φίλο του στα μπουζούκια , όπου διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Πανευτυχείς επέστρεψαν στο σπίτι , όπου ο οικοδεσπότης, μετά τη γνώριμη φράση του «καλά φάγαμε ,καλά ήπιαμε», ζήτησε από τον φιλοξενούμενο του να τον ακολουθήσει στην κρεβατοκάμαρα του. Ο κουμπάρος τον κοίταξε με απορία και με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου τον ρώτησε: «Ρε κουμπάρε μπας κι είσαι γκέι;»

Και δια τα καθ’ημάς: «Ρε καρντάσια ,μπας και πάμε για πόλεμο;

Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΙΜΑ 

από το Timelink.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι 8 Τούρκοι που ζητούν άσυλο και οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί: Ένα αιρετικό άρθρο

-Το άρθρο του Σμηναγού ε.α Κωνσταντίνου Λιούτα, Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Παραρτήματος Λάρισας, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις!!

Close