Στο κατώφλι ο πόλεμος;»: Συγκλονιστικός Ρώσος μοναχός για τα τύμπανα πολέμου

Τι λέει για Πουτιν, Τραμπ, Μερκελ και λοιπούς παγκόσμιους ηγέτες

Την στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και γεμάτη με αγωνία την νέα διεθνή κρίση και την επιδείνωση των συνθηκών μιας επικείμενης πολεμικής πολλαπλής σύγκρουσης, ανήσυχος δηλώνει ο Ρώσος Ιερομόναχος Δημήτριος (Περσίν) σε μια συγκλονιστική παρέμβασή του.

Στην παρέμβασή του αυτή με τίτλο “Στο κατώφλι ο πόλεμος;” και απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουν οι Ορθόδοξοι σε αυτή την κατάσταση σημειώνει πως υπάρχει η δέουσα Λειτουργία και προσευχή. «Αρχικά σχεδιάστηκε από μοναχούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο μοναστήρι. Όταν όλοι είναι εναντίον όλων. Όταν υπάρχει φθόνος, υπερηφάνεια και χειρότερα ακόμη αμοιβαία κώφωση» λέει.

Τότε τελείται η Θεία Λειτουργία για τον πολλαπλασιασμό της αγάπης, της προτροπής, της αμοιβαίας ακοής και της συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων πλευρών.

Αφορά επίσης σε μια προσευχή για ειρήνη στην οικογένεια, στη δουλειά, με φίλους.

“Και τώρα, φαίνεται, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πλανήτης Γη είναι επίσης ένα μοναστήρι. Το σπίτι μας. Η οικογένειά μας” σημειώνει και απορεί αν “μετά από όλα, αυτά θεωρούν τους εαυτούς τους αγαπητούς στον Κύριο, οι υπηρέτες του Θεού Βλαντιμίρ, Ντόναλντ, Τερέζα, Εμμάνουελ, Ανγκελα, και άλλοι σαν κι αυτούς”

“Γερουσιαστές, βουλευτές, υπουργοί, στρατηγοί, αλλά το πιο σημαντικό , λαοί. Όπως και πριν από έναν αιώνα. Και ακονίζουν τα δόντια μεταξύ τους. Και σε κάποιο σημείο, ο διάβολος, ο οποίος καλύπτεται από μικρά πράγματα, θα βάλει μια παγίδα. Και οι φιλοδοξίες κάποιου θα επικρατήσουν, η πληγωμένη υπερηφάνεια ενός άλλου θα γιγαντωθεί, οι όρκοι κάποιου τρίτου θα γίνουν αισθητοί. Το δάκτυλό κάποιου θα τρέμει στη σκανδάλη . Κάποιου το κεφάλι θα πετάξει από τους ώμους του. Τα παιδιά κάποιου θα μείνουν ορφανά” αναφέρει στην συγκλονιστική του παρέμβαση.

“Και όλα αυτά στις φωτεινές μέρες του Πάσχα. Ντροπή σε μας, Χριστιανοί. Περνώντας μέσα μας τις ίδιες παραγόμενες φρίκες του εικοστού αιώνα, τίποτα δεν ξεχνιέται. Δεν μάθαμε τίποτα” καταλήγει.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Πηγή της Ζωής

Μέσα στην ατμόσφαιρα της Αναστάσιμης χαράς και ευδαιμονίας, αγαπητοί μου αδελφοί, προβάλλεται σήμερα το πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας, της...

Close