Το Fb θα διαβάζει στο μέλλον τη… σκέψη μας;

Ένα φιλόδοξο σχέδιο επιχειρεί να υλοποιήσει ο «κολοσσός» των social media, το Facebook. Πρόκειται για ένα νέο πρότζεκτ που επικεντρώνεται στην τεχνολογία διεπαφής του υπολογιστή και του εγκεφάλου.

Το Facebοok αναζητεί μέσω αγγελιών προσωπικό που θα στελεχώσει τις εγκαταστάσεις του στην Καλιφόρνια όπου φέρονται να γίνονται οι σχετικές διεργασίες για το πρότζεκτ της «τηλεπαθητικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

Η «μυστηριώδης ομάδα» του συγκροτήματος 8 στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Καλιφόρνια η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο χρόνο, έχει θέσει ως στόχο να οδηγήσει την καινοτομία σε «μία ενισχυμένη και εικονική πραγματικότητα, στην τεχνητή νοημοσύνη… και άλλους σημαντικούς τομείς».

Επικεφαλής της ομάδας είναι το στέλεχος της Google, Regina Dugan, στην οποία ο Mark Zuckerberg φέρεται να κατέβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει την έρευνα.

Οι εργαζόμενοι φέρονται να καλούνται να ασχοληθούν με τις μεθόδους της «νευροαπεικόνισης, των ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων καθώς και των μεθόδων μη παρεμβατικλης απεικόνισης της νευρωνικής δραστηριότητας».

Πέρυσι, ο Zuckerberg περιέγραψε το πώς οι άνθρωποι θα είχαν τη δυνατότητα να «συλλάβουν μια σκέψη… στην ιδανική και τέλεια μορφή της μέσα στον εγκέφαλό τους και να τη μοιραστούν με όλον τον κόσμο».

/http://www.zougla.gr/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης και τα δαιμόνια
Μην ακούσης ποτέ τι λέει ο κόσμος

Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, πανουργίες, παγίδες.

Close