Ταξιδιωτικοί προορισμοί – Φωκίδα, Δελφοί

Ανάμεσα στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού.

Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει δύο τεμένη, το ένα αφιερωμένο στον Απόλλωνα και το άλλο στην Αθηνά. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το ιερό της Αθηνάς Προναίας και θαυμάστε την Θόλο και τα ερείπια τριών ναών της θεάς.

Δείτε ακόμα την Κασταλία, την ιερή κρήνη των Δελφών, με το νερό της οποίας ξεδιψούσαν οι επισκέπτες που έρχονταν από μακριά και εξαγνίζονταν πριν την είσοδο τους στο μαντείο. Το πιο σπουδαίο σημείο είναι ο ναός του Απόλλωνα, το σημείο όπου η ιέρεια Πυθία έδινε τους χρησμούς της, έχοντας μπει σε κατάσταση ιερής μέθης.

Στην περιήγηση σας θα δείτε ακόμα το αρχαίο θέατρο και το στάδιο, πάνω από το ιερό του Απόλλωνα. Το στάδιο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημείο του είδους του και είναι ταυτισμένο με τους Πυθικούς Αγώνες. Στο μουσείο παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά ευρήματα από την αρχαιολογική έρευνα, η ιστορία του μαντείο και του δελφικού ιερού.

Οι Δελφοί είναι μια περιοχή με έντονο τουρισμό και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η σύγχρονη πόλη θα αποτελέσει την ιδανική βάση για κοντινές εκδρομές. Επισκεφθείτε το Γαλαξίδι, την Ιτέα, αλλά και την κοσμοπολίτικη Αράχωβα.

newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
euxi
Να λέμε όλο και περισσότερο την «ευχή»

Να προσέξουμε την «ευχή«. Να λέμε όλο και περισσότερο την «ευχή«, διότι όσο πλησιάζουν τα χρόνια προς το τέλος του...

Close