Κύριο Άρθρο
0

Guardian: O Tσίπρας θα προτείνει αποκλεισμό του ΔΝΤ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Ελλάδας είναι καταιγιστικές κι ένα δημοσίευμα του Guardian δίνει μία νέα διάσταση αφού αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την… αποπομπή του ΔΝΤ από το ελληνική πρόγραμμα.

Guardian: O Tσίπρας θα προτείνει αποκλεισμό του ΔΝΤ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Ελλάδας είναι καταιγιστικές κι ένα δημοσίευμα του Guardian δίνει μία νέα διάσταση αφού αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την… αποπομπή του ΔΝΤ από το ελληνική πρόγραμμα.

Ο Guardian καλύπτει για μία ακόμη φορά ζωντανά τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Και μοιάζει λογικό, αφού είναι πραγματικά ραγδαίες. Νωρίτερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε… γκρίνιαξε για τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο διάγγελμά του και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου «παγώνουν»!

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Guardian αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός σκοπεύει να… διώξει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα!

Τι αναφέρει το κείμενο

Συγκεκριμένα, η Helena Smith που υπογράφει το κείμενο αναφέρει: «Οι σχέσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ δεν ήταν ποτέ εύκολες. Το Ταμείο, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την εξαντλητική λιτότητα που έχει επιβληθεί στους Έλληνες, ακόμα και όταν υποστήριξε ανοιχτά και θερμά το ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση του χρέους.

Η τελευταία φιλονικία όμως, μπορεί να αποδειχθεί «μοιραία». Πηγές κοντά στον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρουν πως μετά την απόφαση του ΔΝΤ να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του (σ.σ. αναφέρεται στο κείμενο που από κοινού υπογράφουν τα «μεγάλα κεφάλια» του Ταμείου, κ.κ. Τόμσεν και Ομπστφελντ), ο Τσίπρας θα προτείνει την αποχή του Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης που βοηθά την Ελλάδα να «επιπλέει».

«Το Ταμείο δεν είχε συμμετάσχει επίσημα στο πρόγραμμα και στην πραγματικότητα δεν το χρειαζόμαστε», είπε μια πηγή. «Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο», συμπληρώνει η ίδια.

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Κοινοποιήστε
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Από τον: GP

Δεν υπάρχουν 0 σχόλια

Σχολιάστε

Πείτε μας τη γνώμη σας
Κάντε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση