΄΄ Κηρύγματα΄΄ ενότητας από Ιερώνυμο και Οικ. Πατριάρχη

Στιγμιότυπα με βαρύνουσα σημασία για τις σχέσεις ΦΑΝΑΡΙΟΥ -ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε και στις δυο πλευρές η εξέλιξη με το περίφημο Ναό στο Κτήμα Προμπονά.
Σε θερμό κλίμα πάντως, κατά τα φαινόμενα, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας .

«Ευχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού», υπογράμμισε με νόημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχές όλων των μελών της Συνόδου και της Ιεραρχίας και εξέφρασε την αγάπη του προς τον Παναγιώτατο.

«Η ενότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει», ανέφερε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους.

Πάντως συζήτησαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στην ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Όσιος Πορφύριος: Ζέστη Στο Καταχείμωνο

Μια ζωή παλεύουμε με την αγάπη και τον έρωτα…

Close