Άγιο Όρος – Παρατείνεται η αναστολή επισκέψεων ως τις 30 Απριλίου

Εξαιρούνται οι ενταύθα, εργαζόμενοι και οι απαραίτητοι επαγγελματίες
Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του Άθω.Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Αγίου Όρους, εξαιρούνται οι, ενταύθα, εργαζόμενοι και οι απαραίτητοι επαγγελματίες.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «οι Αρχές και Υπηρεσίες στο Άγιο Όρος παρακαλούνται και καλούνται για τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των ανωτέρω Ιερών Σωμάτων και της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας».

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιο Όρος είχε κλείσει για το κοινό στις 30 Μαρτίου όταν τέσσερις μοναχοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι τέσσερις μοναχοί είχαν ταξιδέψει στη Σκωτία μεταφέροντας για προσκύνημα ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου, προσκεκλημένοι του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα.

Πέρα όμως από τον κορωνοιό, το Άγιο Όρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Οι καταστροφές είναι σημαντικότερες στο κεντρικό οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει τη Δάφνη με τις Καρυές και τις Καρυές με τα μοναστήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Γεωργίου στην Κύπρο
Θαύματα του Αγίου Γεωργίου

Στην Παμφλαγονία του Πόντου τιμούσαν πολύ τον Άγιο και μάλιστα είχαν κτιστεί προς τιμή του πολλοί ναοί. Όλοι τιμούσαν τον...

Close