Άντε και στα δικά μας, οι Αγγλικανοί αναγνωρίζουν ως ηγέτη ολόκληρης της Χριστιανοσύνης τον Πάπα

Του Μανώλη Κείου

Πριν από λίγες μέρες είδαμε την επίθεση αγάπης, μασκαρεμένη με τη μορφή της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ενότητας κάτω από τον μανδύα της οικολογικής ευαισθητοποίησης, που περιέλαμβανε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της Δημιουργίας και του Περιβάλλοντος.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Επιπλέον, πριν από δέκα ημέρες γράψαμε πως στις 20 Σεπτεμβρίου στην ιταλική πόλη της Ασίζης θα λάβει χώρα παραδοσιακή διαθρησκευτική προσευχή για την ειρήνη όπου πέρα από τον Πάπα Φραγκίσκο θα λάβουν μέρος ο Οικ.Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Justin Welby.

Πολλάκις έχουμε επισημάνει πως η οικολογία αποτελεί την Κερκόπορτα του Οικουμενισμού. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο ποίμνιο για τι χρήση θα γίνει στα κείμενα που υπογράφτηκαν στην Σύνοδο της Κρήτης.

Η νέα τάξη πραγμάτων πάντως προχωράει απρόσκοπτα τα σχέδιά της τα οποία σιγά σιγά αποκαλύπτονται τουλάχιστον όσον αφορά το σενάριο μιας πανθρησκείας!

Πριν από λίγες μέρες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου Αγγλικανοί από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε ένα μάθημα- μελέτη με αντικείμενο την χριστιανική ηγεσία!
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Αγγλικανικό Κέντρο στη Ρώμη, και οι συμμετέχοντες προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νιγηρία και τη Μιανμάρ, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο διευθυντής του Αγγλικανικού Κέντρου, Αρχιεπίσκοπος David Moxon και ο Επίσκοπος Ζάμπια William Mchombo της επαρχίας της Κεντρικής Αφρικής. Οι δύο Αγγλικανοί Επίσκοποι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να ανταλλάξουν λίγα λόγια με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Αγγλικανικού Κέντρου, τον οποίον ο Πάπας κάλεσε να δώσουν κοινή ευλογία στο τέλος του Εσπερινού ως μια συμβολική κίνηση για το τέλος της εβδομάδας Χριστιανικής Ενότητας τον περασμένο Ιανουάριο, είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος από τον ενθουσιώδη χαιρετισμό που έλαβε από τον ποντίφικα και συμπλήρωσε ότι ήταν σημαντικό για τους συμμετέχοντες να δουν και να ακούσουν τον Πάπα εν δράσει στο ακροατήριο. «Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να δούμε πώς επικοινωνεί, πώς εμπνέει, πώς νοιάζεται. Είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα αποτελεσματικής ηγεσίας για όλους τους Χριστιανούς σήμερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος David.

Αν λοιπόν οι Αγγλικανοί χωρίς αιδώ αναγνωρίζουν τον Πάπα ως ηγέτη για όλους τους Χριστιανούς, θα πρέπει να ανησυχούμε τι θα πούν και οι δικοί μας “αδελφοί” του ποντίφικα;;;

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς….

Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς γρήγορα, μη λυπάσαι γιατί εσύ δεν είσαι πιο σοφός από το...

Close