Άνω κάτω έκανε τη I.Σύνοδο ο Καισιαριανής- Τι επιδιώκει;

Εύλογα ερωτήματα γεννά η στάση του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ στη Σύνοδο, αφού είναι πολύ λογικό να υποθέσει κανείς ότι στόχος του με τις ενέργειές του είναι να δημιουργήσει ζήτημα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο Σεβασμιώτατος παραιτήθηκε από την θέση του εισηγητή της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αρκετά διπλωμάτης για να γράφει κείμενα που δεν θα φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Αρχιεπίσκοπο.

Αφορμή στάθηκαν οι επιφυλάξεις του Αρχιεπισκόπου σχετικά με την έκδοση βιβλίου που έγραψε ο Μητροπολίτης Καισαριανής για το αυτοκέφαλο της Ελληνικής Εκκλησίας, το οποίο θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με το Φανάρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη σχετικά με την παραίτησή του, κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα πρότεινε στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να αναλάβει την εισήγηση, με τον τελευταίο να αρνείται και το θέμα να παραμένει ανοικτό.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το θέμα του βιβλίου ήταν η αφορμή αφού ο Μητροπολίτης Καισαριανής δείχνει να έχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο κατηγορεί για πολλά το τελευταίο διάστημα. Πολλοί είναι εκείνοι πάντως που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Δανιήλ βλέπει στον εαυτό του έναν σύγχρονο εκφραστή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, επί των ημερών του οποίου εξάλλου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η δαιμονισμένη,ο ζηλωτής κι προφητεία για το παλιό-ημερολόγιο

Kάποτε ο παπα - Χρυσόστομος μας διηγήθηκε, πως, πριν από πολλά χρόνια

Close