Έκθεση ζωγραφικής ” ΠΡΩΤΟΛΕΙΑ” στην Δημοτική-Πινακοθήκη Θέρμης

Έκθεση ζωγραφικής '' ΠΡΩΤΟΛΕΙΑ'' στην Δημοτική-Πινακοθήκη Θέρμης

Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης
Ομαδική  Έκθεση ζωγραφικής εικαστικών εργαστηρίων
του κέντρου, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
«ΠΡΩΤΟΛΕΙΑ»
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Κ.Δ.Β.Μ
ΜΠΟΥΡΑΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Εγκαίνια Έκθεσης : Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 | Ωρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης 16 Μαρτίου έως 27 Μαρτίου 2015

Αναλαμβάνοντας έναν αριθμό ατόμων – αγνώστων μεταξύ τους – με κοινά χαρακτηριστικά μια δειλή κι ανασφαλή προσέγγιση της Τέχνης, αποτελεί σχεδόν θαύμα το γεγονός πως στην πορεία ανακαλύπτει κανείς μικρά ακατέργαστα διαμάντια…! Με οδηγό την παρατήρηση ,την φαντασία, τη μνήμη… τη βαθύτερη αναζήτηση των συναισθημάτων τους και χωρίς την άρτια γνώση της τεχνικής, μια κι ο χρόνος είναι ανεπαρκής ,οφείλουμε να εκφράσουμε την διαπίστωση πως οι μαθητές του τμήματος εικαστικών των Κ.Δ.Β.Μ. Θέρμης, διαθέτουν τις ιδιαίτερες εκείνες πτυχές που χαρακτηρίζουν έναν Καλλιτέχνη.
Με τον προσωπικό τους τρόπο έκφρασης, θα μας θυμίζουν πάντα αυτό που ο L.Cremonini δίδασκε στους Έλληνες μαθητές του: Πως η ζωγραφική ,είναι απόδοση της ποιητικότητας αλλά και της υπαρξιακής αγωνίας!…
Τους ευχαριστώ θερμά όλους!
Η Διδάσκουσα
Κατερίνα Μπουρατζή.

Δεκαπέντε ενήλικες μπήκαμε ένα απόγευμα σε μια εφηβική τάξη. Όλοι διαφορετικοί , ωστόσο με μία προσδοκία της οποίας το συγκεκριμένο πλαίσιο δε γνωρίζαμε. Εκεί συναντήσαμε μια καλλιτέχνιδα-ζωγράφο που, ως τροφοδότης της γνώσης που κατείχε, μας έβαλε σε μία διαδικασία να ανακαλύψουμε τη μικρή ή μεγάλη ικανότητά μας. Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών βρίσκονται σε αυτή την έκθεση. Όλοι πήραμε, στο βαθμό που μας αφορούσε, το καλύτερο δυνατό. Με λύπη κλείνουμε αυτόν τον μικρό κύκλο, αλλά και με ευχαρίστηση γι’ αυτό που άφησε. Ευχόμαστε να συνεχίσουν να υπάρχουν αφορμές για τέτοια εγχειρήματα και «ωραίοι» δάσκαλοι που υποστηρίζουν με πάθος το «ξεχωριστό» του καθένα μέσα σε μια ομάδα!
*Τέχνη, σε εσένα είδα τη μοναδική δυνατότητά μου να υπάρξω σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Οι μαθητές
Κίκα Φωτεινή, Γλάρου Βασιλεία, Ιεροδιακόνου Σοφία, Χαρέλα Ιωάννα, Παχίτσα Βάγια, Τατάρογλου Φανή, Χατζηπαναγή Άννα, Πίτσα Μαρία, Πίτσας Γιάννης, Μποχώρη Μαρία, Πανίδου Λιάνα, Μαντζανάρη Βασιλική, Αρσένη Ιωάννα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Κ.Δ.Β.Μ.
Σκοπός του προγράμματος «Εικαστικό Εργαστήρι» είναι να οργανώσει τις δημιουργικές αναζητήσεις των εκπαιδευόμενων και την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσω της τέχνης. Ο σκοπός είναι διττός: (α) η ευχαρίστηση μέσω της εικαστικής δημιουργίας και (β) η ανίχνευση βασικών ακαλλιέργητων δεξιοτήτων με στόχο ακόμα και την πιθανή επαγγελματική τους εκμετάλλευση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να γνωρίσουν τις εικαστικές τέχνες, να εκφραστούν εικαστικά και να δημιουργήσουν απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους. Είναι άτομα που νοιώθουν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για να εξερευνήσουν ενδεχόμενα ταλέντα τους, να απελευθερωθούν, να εκφραστούν ελεύθερα.

Οι δεξιότητες που επιδιώκεται να καλλιεργηθούν είναι γενικά οι εξής:
Ανάπτυξη της δεξιότητας πρόσληψης- ανάγνωσης για τα έργα της τέχνης
Ικανότητα επιλογής και χρήσης των κατάλληλων εικαστικών υλικών
Ελεύθερη δημιουργία έργων τέχνης
Ικανότητα αναγνώρισης και διόρθωσης τεχνικών λαθών
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 14.00 – 21.00
ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09.00 – 21.00
Με την υποστήριξη της Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το Τίμιο Ξύλο στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Βύρωνος
Το Τίμιο Ξύλο στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Βύρωνος

Ο Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Βύρωνος, φιλοξενεί απότμημα του  Τίμιου Ξύλου από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Close