Έκλεισε και ο Πανάγιος Τάφος λόγω κορωνοϊού

Ο Πανάγιος Τάφος στην Ιερουσαλήμ έκλεισε για μια εβδομάδα εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Οικουμενικών ων Αγίων Τόπων, Γουάντι Αμπού Νασάρ .

“Η εκκλησία του Παναγίου Τάφου θα είναι κλειστή από τις 5 μ.μ. την Τετάρτη.” Φυσικά, οι ηγέτες των εκκλησιών εξέφρασαν την κατανόησή τους, αρχικά κατανοώντας ότι το διάταγμα ισχύει για μια εβδομάδα, αν και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η κρίση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση λήφθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των ηγετών των εκκλησιών.

2.369 άνθρωποι έχουν μολυνθεί στο Ισραήλ , πέντε έχουν πεθάνει.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων από πλευράς ισραηλινής κυβέρνησης για αυστηρότερους περιορισμούς για την εξάλειψη της εξάπλωσης του ιού. “Η αρχική κατανόηση είναι ότι αυτή η εντολή ισχύει για μια εβδομάδα, αν και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα λάβει αυτή η κρίση”, ανέφερε.

Ο Adeeb Joudeh, ένας Παλαιστίνιος, του οποίου η οικογένεια κατέχει ένα από τα κλειδιά της εκκλησίας, επιβεβαίωσε την απόφαση στο Facebook.

Όλα τα ερωτήματα πλέον συγκλίνουν στο το θα γίνει με τον εορτασμό του Πάσχα συμπεριλαμβανομένης της παραδοσιακής τελετής του Αγίου Φωτός.

Ο Αμπού Νασάρ δήλωσε ότι “αν, πρώτα ο Θεός, αυτή η κατάσταση τραβήξει πάρα πολύ και εισελθει στην εποχή του Πάσχα, οι εκκλησιαστικές αρχές ελπίζουν να βρουν ρυθμίσεις για να γιορτάσουν εντός των περιορισμών της ισραηλινής κυβέρνησης”.

Όλες οι ομολογίες θα προσπαθούσαν να διασφαλίσουν ότι οι “εορτασμοί και προσευχές θα συνεχιστούν”, από μικρές ομάδες κληρικών που τηρούν τους κανόνες.

Ωστόσο, ο περιορισμός του υπουργείου Υγείας σε συγκεντρώσεις περισσότερων από 10 ανθρώπων σήμαινε ότι οι προσκυνητές και άλλοι δημόσιοι επισκέπτες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν μέσα, είπε.

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε όμως ότι η εκκλησία ήταν “κλειστή για το κοινό”, αλλά ότι – όπως σε χώρους άλλων θρησκειών – οι θρησκευτικές αρχές θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων να εισέλθουν αν τηρήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές.

Προ ημερών είχαμε επιστολή των χριστιανικών ηγετών σχετικά με την λειτουργία του Παναγίου Τάφου.

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τουρκία: Παρέλαβαν άρματα μάχης & ραντάρ εν μέσω πανδημίας

Η πολιτική ελίτ με έδρα την Άγκυρα έχει πολύ ύποπτα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι , μιας και εν μέσω...

Close