Έκτακτο: Οργανωμένο έγκλημα και χιλιάδες όπλα σε Βαλκάνια- Ελλάδα προκαλούν ίλιγγο στις αρχές

Με αφορμή αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στην δυτική Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με έξαρση στις ληστείες με όπλα και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, καταγράφεται μια αύξηση της χρήσης χρήσης και διακίνησης παράνομου οπλισμού στην χώρα μας ο οποίος προέρχεται από τα Βαλκάνια.

Πάνω από  19.000 παράνομα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων και ειδών, ( ξεπερνά τον αριθμό του προσωπικού των αστυνομικών της Αττικής) φέρονται να  έχουν «συλλεχθεί» από την ΕΛ.ΑΣ  από το 2000 έως και σήμερα.

Eμπειροι  αστυνομικοί, εκτιμούν ότι πρόκειται για δείγμα των παράνομων όπλων που «κυκλοφορούν» σε χέρια παρανόμων και εγκληματιών, καθώς οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους σε πολλές χιλιάδες .

Από τα κατασχεθέντα, τα 2000 είναι αυτόματα στρατιωτικά όπλα, κυρίως καλάσνικοφ που ανήκαν σε μέλη συμμοριών.

Κύριος «δρόμος» εισαγωγής,  η Αλβανία από όπου «έρχονται» τελευταία ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες , η ΠΓΔΜ και η  Βουλγαρία .

Από το 1997 και την εξέγερση στην Αλβανία ένας αριθμός 120.000 όπλων φέρεται να έχει κλαπεί  από τις στρατιωτικές αποθήκες , από τον οποίο ένα μεγάλο μέρος φέρεται να  κατέληξε στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα για παράδειγμα παρουσιάζεται συχνά και η εμφάνιση πιστολίων τύπου Tokarev τα οποία διακινούνται στην μαύρη αγορά των Βαλκανίων σε «προσιτές τιμές».

Ενδεικτικά αναφέρουμε από τον ελληνικό τύπο τις τιμές που διακινούνται τα όπλα:

Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ

Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ

Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ

Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ

Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ

Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ

Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ

Αυτή την «κυκλοφορία» παράνομων όπλων την βιώνει η δοκιμάζουσα βαριά από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία με πλήθος περιστατικών . Και όλα αυτά σε μια εποχή που τα κονδύλια για την αστυνόμευση , τον εξοπλισμό, βρίσκονται στο ναδίρ ελέω τρόικας .

αναλυτικά διαβάστε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει τον «Ορθόδοξο Άξονα» – Ποιες χώρες συμμετέχουν!

Την ίδια στιγμή το ελληνικό πεντάγωνο «ενεργοποιεί» ταυτόχρονα όλα τα πρωτόκολλα συνεργασίας των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών με τις ίδιες χώρες...

Close