Ένας χρόνος πανδημίας – Πάσχα με ανοιχτές ή κλειστές Εκκλησίες;

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Μαρτίου 2020, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία τον Covid-19 αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο ζωής που γνωρίζαμε .
Όλο αυτό το διάστημα είδαμε τον αποκλεισμό των πιστών από το “οξυγόνο” της πνευματικής ζωής, που είναι οι Εκκλησίες, μέσα από πολλές ΚΥΑ, μέσα από πρόστιμα αλλά και δυστυχώς την απώλεια Ιεραρχών και κληρικών.

Νέα δεδομένα προστέθηκαν στην ζωή μας όπως οι διαδικτυακές Θείες Λειτουργίες, κατηχητικά από το διαδίκτυο, διάφορες διαδικτυακές συνάξεις ακόμη επίσης και on line εξομολόγηση. Πράγματα που σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ένα χρόνο πριν ότι θα θεμελιωθούν στη νέα “κανονικότητα”. Άραγε θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε από κοντά τα Πάθη του Κυρίου μας, θα μπορέσουμε να πάμε στην εκκλησία και θα μπορέσουμε επιτέλους να πάμε στα χωριά ή να ενωθούμε και πάλι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που βρίσκονται σε άλλη περιοχή από την δική μας;

Ένα πρώτο στίγμα έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας;» ρωτήθηκε η κα Πελώνη, για να απαντήσει πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για το Πάσχα. Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των δεδομένων» τόνισε.

Ουσιαστικά από τα λεγόμενα της κα. Πελώνης καταλαβαίνουμε ότι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κισάμου Αμφιλόχιος: Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι περιοδος ελευθερίας και χαράς

Στήν απαρχή τής Άνοιξης, τής πιό όμορφης, χαρούμενης

Close