Ένταση στον δήμο Ηλιούπολης με εκδήλωση αποκρυφιστικού χαρακτήρα

Αναταραχή έχει ξεσπάσει στον Δήμο της Ηλιούπολης καθώς, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως που συνέταξε ο πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αποκρυφιστικές αποχρώσεις. Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση:

Κατόπιν υποδείξεως κληρικού της πόλεως, διαπιστώθηκε ότι ανακοινώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιουπόλεως, εκδήλωση με αποκρυφιστικές αποχρώσεις, η οποία θα γίνει σε δημοτικό χώρο στην περίοδο προ των Χριστουγέννων.

Δεν θα θέλαμε να δώσουμε δημόσια τα στοιχεία των διοργανωτών και του τόπου, για λόγους σκοπιμότητας, αλλά σύμφωνα με την Συνοδική επιτροπή Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ο φορέας διοργάνωσης υπάγεται στις αποκρυφιστικές ομάδες της «Νέας Εποχής», ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.

Η γνωστοποιήση αυτή, παρά το ότι ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής δήλωσε πρόσφατα δημόσια ότι από τριακονταετίας περίπου, δεν είναι μέλος της Εκκλησίας, «δεν υποδηλώνει μισαλλοδοξία ή διακρίσεις. Αντίθετα, αποτελεί καρπό ποιμαντικής φροντίδας για κάθε πολίτη, ο οποίος θα θελήσει να ενταχθεί σε μια από τις ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του να είναι συνειδητή και ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, την αγάπη και την στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, προς τους αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ’ αυτές τις ομάδες, χωρίς να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν ή να νοθεύσουν το περιεχόμενο της πίστεώς τους και το Ορθόδοξο φρόνημά τους. Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν το αληθινό τους πρόσωπο και δεν εμφανίζονταν με ποικίλα προσωπεία και με τον ισχυρισμό ότι συμβιβάζονται απόλυτα με την Ορθόδοξη πίστη» τότε δεν θα υπήρχε λόγος για αυτή την προσπάθεια, η οποία περιελάμβανε πρίν την παρούσσα ανακοίνωση, επιστολή προς τις εκκλησιαστικές κοινότητες της Ηλιούπολης, προς γνώση και εγγρήγορση.

Η επιστολή : Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί πάντοτε χαίρετε! Στην πόλη μας το προσεχές διάστημα προσδιορίστηκε να γίνει εκδήλωση με μάλλον αποκρυφιστικό χαρακτήρα, σε δημοτικό χώρο.

Δεν θα είμαστε εκείνοι που θα εμποδίσουμε την δημοτική αρχή να παραχωρεί τους χώρους εκδηλώσεων σε οποιονδήποτε, αλλά θα πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα προστατεύσουμε τους ευλαβείς ενορίτες μας, τους Χριστιανούς της πόλης μας, από το να συμμετάσχουν εν αγνοία τους, σε μία τέτοια εκδήλωση, η οποία σε χριστουγεννιάτικη περίοδο, μπορεί να εκληφθεί και ως δράση για τα Χριστούγεννα.

Aποστέλλουμε συνημμένα τα σχετικά στοιχεία της εκδήλωσης, αλλά και τις πληροφορίες από το διαδίκτυο για την εν λόγω οργάνωση και παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες προς αποτροπή των ενοριτών μας στη συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει απόλυτη αδυναμία στο να συνεργαστεί με την Εκκλησία στην πόλη για θέματα τα οποία την αφορούν. Αποτέλεσμα οι αγιογραφίες στο κοιμητήριο, η άνιση διανομή χρημάτων για τα συσσίτια και εν προκειμένω η αδυναμία κατανόησης ότι η Ηλιούπολη ανήκει στην Ελλάδα και η Ελλάδα είναι μία Ορθόδοξη χώρα, στην οποία η ανεξιθρησκεία είναι δεδομένη και οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ εκκλησίας και κράτους επίσης.

Από θέσεις τι οποίες σίγουρα έχετε ακούσει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με απόλυτη παραποίηση των γεγονόντων, η δημοτική αρχή κάνει αυτό για το οποίο κόπτεται ότι κάνει η απένατι πλευρά. Σίγουρα δεν μπορεί ο κάθε δήμαρχος να επεμβαίνει στα εκκλησιαστικά κατά την δική του άγνοια, ή βούληση ή κακή διάθεση για τα της εκκλησίας μας. Η αποτροπή παλαιότερα με παρέμβαση όπως μάθαμε αδελφού κληρικού, του εορτασμού του «θανάτου του Ιησού” σε δημοτικό χώρο, βέβαια είναι ένα καλό δεδομένο από το χθές.

Παρακαλώ σε εγρήγορση σχετικά με τον πνευματικό ακτιβισμό…

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μνημόσυνο Κ. Κατσίφα: Δρακόντια μέτρα από τις αλβανικές αρχές!!

Σήμερα το μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Κ. Κατσίφα και οι αλβανικές αρχές ετοιμάζονται να προκαλέσουν ξανά.

Close