Έντονη πολεμική κινητικότητα των Τούρκων στον Έβρο-Βγήκε ο Στρατός εκτός στρατοπέδων

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκαν απέναντι από τον Βόρειο Έβρο τουρκικές μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού που ανήκουν στην 1η τουρκική στρατιά, σε μια καλοστημένη «παράσταση» επίδειξης πολεμικής ισχύος , στην ελληνική πλευρά.

Στρατό εκτός στρατοπέδων κινούν οι Τούρκοι στην περιοχή του Εβρου ακριβώς απέναντι από τα ελληνικά σύνορα.

Η κινητικότητα γίνεται παρά το γεγονός πως επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Η κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες δύο ημέρες.

Όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις οι ελληνικές μονάδες της 16ης Ταξιαρχίας και της 50ης ταξιαρχίας τέθηκαν σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι «μετακινήσεις» και η τουρκική επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή του Βόρειου Έβρου.

Στην περιοχή έχουμε, την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (16η Μ/Κ ΜΠ) με Ζώνη Ευθύνης (ΖΕ) το βόρειο τμήμα του Έβρου (από το τριεθνές έως το Διδυμότειχο περίπου).

Συγκροτείται από την Τακτική Διοίκηση/21ο Σύνταγμα Πεζικού (ΤΔ/21ο ΣΠ) με ΖΕ το «Τρίγωνο του Έβρου» (Ελληνο-βουλγαρική και Ελληνο-τουρκική μεθόριος, μέχρι τον ποταμό Άρδα), την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (3η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) με ΖΕ το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης, την 30η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ με ΖΕ την περιοχή νότια της Αδριανούπολης έως το Διδυμότειχο περίπου και την 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (21η ΤΘΤ).

Η δύναμη της 16ης Μ/Κ ΜΠ ανέρχεται (κατά προσέγγιση) σε εννέα Μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού (Μ/Κ ΤΠΖ), πέντε Επιλαρχίες Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) και πέντε Αυτοκινούμενες Μοίρες Πυροβολικού (Α/Κ ΜΠΒ), εκ των οποίων μια υπάγεται στη Διοίκηση Πυροβολικού (Δ/ΠΒ) της Μεραρχίας.

Την 50η ΤΑΞ ΠΖ με ΖΕ τον κεντρικό τμήμα του Έβρου, μεταξύ Ερυθροπόταμου και Ποτιστικού Ρέματος με δύναμη (κατά προσέγγιση) τέσσερα Μ/Κ ΤΠΖ, μια ΕΜΑ και μια Α/Κ ΜΠΒ.

(Όλα τα στοιχεία είναι γνωστά με ειδικά άρθρα στον ελληνικό τύπο, όπως και για τους Τούρκους για τους οποίους γνωρίζουμε τι ακριβώς διαθέτουν).

Σαφώς όμως πρόκειται για άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας από τουρκικής πλευράς κατά την οποία το επιτελείο της τουρκικής στρατιάς , «μετράει» χρόνους αντιδράσεις και κινήσεις βάσει σχεδίων όλων των εμπλεκομένων μονάδων σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε συνδυασμό με την προ ημερών άσκηση διάβασης ποταμού από δυνάμεις του τουρκικού μηχανικού , γίνεται κατανοητό , ότι η τουρκική ηγεσία τεστάρει όλα τα σενάρια με την Ελλάδα για τους επόμενους μήνες.

Οι Τούρκοι είναι ορατοί ειδικά στην περιοχή του Βορείου Έβρου, στο ύψος περίπου απέναντι από το Διδυμότειχο και βορειότερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τα τουρκικά οχήματα που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση, παρά την σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρή χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή από την Κυριακή το βράδυ, πλησίασαν αρκετά τα ελληνικά σύνορα.

Την είδηση επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα «Νέα της Θράκης» ,

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παράλληλα καταγράφονται και κινήσεις μετακίνησης των τουρκικών στρατευμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των δυνάμεων που έχουν εισβάλει στην Συρία.

Η ουσία όμως παραμένει και αφορά την «πολεμική εκπαίδευση» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , οι οποίες σύμφωνα με εντολή του τουρκικού ΓΕΕΘΑ , ασκούνται με τρόπο που «προμηνύει» ότι ανά πάσα στιγμή θα κληθούν να κινηθούν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες , για την περίπτωση πιθανής πολεμικής εμπλοκής.

ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδεται η «υπερσυγκέντωση» (γιατί μιλά με τέτοιο όρο;) των τουρκικών ΕΔ στα σύνορα

Κατηγορηματική διάψευση από υψηλόβαθμη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων απέναντι από τον Έβρο.

Τεστάρουν οι Τούρκοι τους χρόνους , τα μέσα τα δρομολόγια, την δύναμη και την ταχύτατα των μονάδων…θέλοντας να σφυγμομετρήσουν τις ελληνικές αντιδράσεις και την ικανότητα των δικών τους μονάδων.

Πρόκειται για προεόρτια όμως πιθανού σχεδίου …εμπλοκής με την Ελλάδα με θέμα το Αιγαίο, την Κύπρο για τους υδρογονάνθρακες.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Πορφύριος: Το απλό μυστικό για να σου δίνει ο Θεός αυτό που επιθυμείς…!!

Ο Άγιος Πορφύριος, όταν τον ρωτούσαν κάποιοι για τις επιθυμίες τους, έλεγε μεταξύ των άλλων: Μας δίδεται ό,τι επιθυμούμε, όταν...

Close