Έρευνα: Τα ρωσικά υπερόπλα, ΕΙΚΟΝΕΣ

Στις 19 Σεπτεμβρίου η Ρωσία γιόρτασε μια από τις πιο… καινούργιες αργίες της. Η αργία αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους εργάζονται στην αμυντική και οπλική βιομηχανία.

Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Sputnik» έκανε μια σύντομη παρουσίαση των πλέον σύγχρονων ρωσικών όπλων.

Ας δούμε τα κορυφαία 12 «υπερόπλα»: 

1. Tο T-50 jet είναι το πρωτότυπο μαχητικό αεροσκάφος σχεδιασμένο από τη βιομηχανία Sukhoi και αποτελεί μαχητικό πέμπτης γενιάς.

Η ανώτατη ταχύτητά του φτάνει τα 1.800 χιλιόμετρα την ώρα.

2. To RPG-7 είναι ένας anti-tank εκτοξευτήρας ρουκετών που έχει σχεδιασθεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να θεωρείται πως έχει ξεπερασθεί. Σήμερα κατασκευάζεται από την εταιρεία Bazalt.

3. Tο Mil Mi-8 είναι μεταγωγικό ελικόπτερο εφοδιασμένο με δύο τουρμπίνες και παράγεται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη μεταφορά οπλιτών, αλλά και ως κανονιοφόρο παρατηρητήριο και κέντρο διεύθυνσης πυρός.

4. Tο ρωσικό T-14 είναι το πρώτο τανκ που βασίζεται σε πολυδιάστατη πλατφόρμα. Αποκαλείται και «τεθωρακισμένο επόμενης γενιάς». Αποτελεί σήμερα το κύριο επιθετικό όπλο του ρωσικού στρατού.

5. To Sukhoi Su-35 θεωρείται σήμερα ως το πλέον ευέλικτο και με δυνατότητες υπεροχής μαχητικό αεροσκάφος.

6. Tα Topol-M είναι σήμερα οι πλέον σύγχρονοι μεγάλης εμβέλειας διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

7. Οι γνωστοί ρωσικοί πύραυλοι S-300 είναι μακράς ακτίνας δράσης εδάφους-αέρος. Σχεδιάστηκαν και παράγονται από την εταιρεία NPO Almaz Co.

8. Tα Ka-52 Alligator (Κροκόδειλοι) είναι τα επόμενης γενιάς ρωσικά ελικόπτερα, σχεδιασμένα για την καταστροφή τεθωρακισμένων αρμάτων, άλλων θωρακισμένων επίγειων και εχθρικού πεζικού.

9. Oι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να παραλάβουν τα «πυρηνικά τρένα» RT-23 , που θα μεταφέρουν πυραύλους.

10. Το πολύ γνωστό αυτόματο AK-47 Kalashnikov χρησιμοποιείται και παρασκευάζεται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

11. To Project 941 ή «Akula» (Καρχαρίας) είναι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εφοδιασμένο με βαλλιστικούς πυραύλους. Το πρώτο της σειράς κατασκευάστηκε το 1980, επί Σοβιετικής Ένωσης. Είναι το μεγαλύτερο και ογκωδέστερο υποβρύχιο που έχει κατασκευασθεί. Το ΝΑΤΟ το αποκαλεί Typhoon.

12. To ρωσικό Pantsir-S1 είναι ευκολομεταφερόμενο αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα, ειδικό για την κατάρριψη μαχητικών αεροσκαφών πυραύλων τύπου cruise.Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πώς πρέπει να ψέλνουν οι ψάλτες μέσα στο ναό;
Πώς πρέπει να ψέλνουν οι ψάλτες μέσα στο ναό;

Δυστυχώς, σε πάρα πολλούς ναούς μέσα στον κόσμο, οι ψάλτες , συνήθως “μεγαλοσχήμονες”, ή μάλλον αμανετζήδες, καθιστούν την άγια λειτουργία...

Close