Έρχονται ενισχύσεις: Τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια 214

”Eφιάλτης” τα ελληνικά υποβρύχια για τους Τούρκους:
Eτοιμάζονται για νέες προκλήσεις οι Τούρκοι σε Έβρο και Κυπριακή ΑΟΖ, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ξανά την Ελλάδα, έχοντας στόχο να οριοθετήσουν την παράνομη ΑΟΖ τους με την Λιβύη.

Οι Τούρκοι πάντως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχιά μας, μαζί με το ΛΣ, όχι μόνο δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο, αλλά και κερδίζουν.

Μαζί με τους ”αετούς” της ΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο ”τείχος”! Μάλιστα τα υποβρύχιά μας, όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα ανησυχούν τους Τούρκους.

Το μεγάλο άγχος που έχουν οι γείτονες με τα 4 Ελληνικά υποβρύχια “214” κλάσης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” φαίνεται καθημερινά τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου τα ψάχνουν απεγνωσμένα με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και πολλές φορές με τα ελικόπτερα S-70!

Απόρρητο: roula_manika

Έρχονται ενισχύσεις
Στην απόκτηση των Γερμανικών τορπιλών βαρέως τύπου για το οπλοστάσιο των πανίσχυρων υποβρυχίων κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αλλά και για το αναβαθμισμένο υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές δηλαδή η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων που έχει την ευθύνη των προμηθειών σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Μόνο τυπικές διαδικασίες απομένουν όπως η οριστική έγκριση από ΚΥΣΕΑ και Βουλή. Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο αναβαθμίζει κατακόρυφα τις δυνατότητες των πιο σύγχρονων-κατά γενική ομολογία- συμβατικών υποβρυχίων στον κόσμο που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει το newpost και ο Κ. Σαρικάς.

Το πρόγραμμα αφορά απόκτηση 36 τορπιλών βαρέως τύπου DM-2A4 αλλά και τον εκσυγχρονισμό μέρους των 112 παλαιότερων τορπιλών SUT τις οποίες έχει αποκτήσει η Διοίκηση Υποβρυχίων από τις αρχές τις δεκαετίας του 80’. Στο ίδιο πρόγραμμα προβλέπεται η απόκτηση και αντιμέτρων για τα υποβρύχια κλάσης 214.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανική πρόταση υπερίσχυσε τόσο της Γαλλικής με την F21 όσο και της Ιταλικής με την Black Shark καθώς οι Γερμανικές τορπίλες είναι απόλυτα συμβατές με τα συστήματα που διαθέτουν τα υποβρύχια 214 αλλά και το αναβαθμισμένο 209 ΩΚΕΑΝΟΣ.

Με την απόκτησή τους εκτινάσσονται κατακόρυφα οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελληνικών υποβρυχίων. Οι νέες τορπίλες έχουν τη δυνατότητα να εξαπολύονται από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, να κατευθύνονται με απόλυτη ακρίβεια, να μην επηρεάζονται από αντίμετρα και να προκαλούν σοβαρότερη καταστροφή αφού μεταφέρουν αυξημένη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Ήδη τα υποβρύχια κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε όλες τις Εθνικές αλλά και συμμαχικές ασκήσεις, όπως η Dynamic Manta αποτελούν “εφιάλτη” για τα πλοία επιφανείας. Η αναερόβια πρόωση που διαθέτουν τα κάνει αθόρυβα και σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά τους τα μετατρέπουν σε σιωπηλούς και ταυτόχρονα “φονικούς” κυνηγούς.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Tο Άγιο Φως «ήρθε» στην Ι.Μ. Σύρου

Από την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλλάς παρέλαβε το Άγιο Φως το οποίο μετέφερε στη Σύρο,...

Close