Έρχονται οι επενδυτές από τα… hot spots!-Έγγραφο ντοκουμέντο

Όταν μιλούσε ο Δημήτρης Μάρδας για Σύρους επενδυτές, προφανώς και… το πίστευε.
Αυτό επιβεβαιώνει τουλάχιστον και η δράση «Growth», ελληνιστί «ανάπτυξη» που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο οποίο κλήθηκε να συμμετάσχει μεταξύ άλλων και το Επιμελητήριο Χίου.

Για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία με τον πλέον επίσημο τρόπο, βάζει στο «παιχνίδι» μερίδα προσφύγων αναγνωρίζοντας έτσι το δικαίωμά τους στη μόνιμη εγκατάσταση αλλά και στην παραγωγική διαδικασία της χώρας.

Κι ενώ η πολιτεία θέτει ως μία από τις προτεραιότητές της τον εντοπισμό «επενδυτών» ανάμεσα σε Σούδα και ΒΙ.ΑΛ., ο επιχειρηματικός κόσμος ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» τα οποία υποτίθεται ότι θα γίνονταν γνωστά τον Σεπτέμβρη.


Κατ’ αντιστοιχία των ανωτέρω, καθυστέρηση αναμένεται και στην ημερομηνία υποβολής προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ανιχνεύσει και να κινητοποιήσει εκείνους τους πρόσφυγες που θα μπορούσαν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα.

Η πρόταση απευθύνθηκε στα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου, Λέσβου, Κιλκίς αλλά και άλλων χωρών όπως της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, ενώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) «Άρσις».

Πηγή: politischios.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προσευχή για εκείνους που εκοιμήθησαν
Όποιος δεν πιστεύει και δεν έχει πνευματική ζωή δύσκολα θα αντέξει

Δεν μπορεί να ασχολείσαι με τα όσα παρανοϊκά συμβαίνουν σ' αυτόν τον έρμο τόπο και να είσαι καλά στην ψυχική...

Close