Έχουν θέση τα ζώα στη βασιλεία του Θεού;

Ο απόστολος Παύλος γράφει: “Όλα τα πλάσματα με ελπίδα περιμένουν την αποκάλυψη των γιων του Θεού …” (Ρωμ.8,19). Δηλαδή, εμείς, η ανθρώπινη φυλή, δεν σώσαμε τους εαυτούς μας, αλλά με όλη τη δημιουργία, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων μας. Και η ίδια η προσκόλληση των ζώων (ειδικά των σκύλων) στον άνθρωπο πιθανότατα δείχνει την αδιαχώριστο των “γιων του Θεού” από τη δημιουργία. Αυτά ακριβώς τα λόγια του Antoine de Saint-Exupéry, που μίλησε η αλεπού, είπαν: «Είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς που έχουμε εξημερώσει».

Από την άλλη πλευρά: «Δεν έβλεπα αυτό το μάτι, δεν άκουσα το αυτί και δεν μπήκα στην καρδιά του ανθρώπου που ο Θεός προετοίμαζε για εκείνους που τον αγαπούν» (1 Κορ. 2, 9). Επομένως, να σκεφτόμαστε ότι η αιώνια ζωή στη Βασιλεία του Θεού δεν θα είναι για μας με χαρά χωρίς εκείνους που αγαπήσαμε στη γη είναι λάθος. Η απλή υπόθεση ότι στη ζωή του επόμενου αιώνα θα έχουμε ό, τι μας ευχαριστεί στη ζωή των προσωρινών (κατοικίδια ζώα, βιβλία, ταινίες κλπ.) Οδηγεί μερικές φορές σε ένα λογικό αδιέξοδο.

Έχουμε λίγα λόγια για τη ζωή μας εκεί. Γνωρίζουμε μόνο ότι δεν θα υπάρχουν μόνο “ασθένειες, θλίψεις και στεναγμοί”, αλλά και οι μάταιες ανθρώπινες χαρές μας δεν θα είναι εκεί. Τα πάντα είναι διαφορετικά εκεί. Και όπως είναι αδύνατο για ένα παιδί στη μήτρα της μητέρας να περιγράψει τι τον περιμένει σε αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει στον κόσμο.

Τα μικρά παιδιά θα μπορούσαν να ρωτήσουν: “Και θα υπάρχει καραμέλα εκεί;” Μετά από όλα, η καραμέλα είναι μία από τις μεγαλύτερες παιδικές απολαύσεις. Πώς μπορούν να φανταστούν την ευχαρίστηση τόσο έντονη που θα κάνει την καραμέλα ασήμαντη; Ένας ενήλικας θα χαμογελάσει σε αυτό το ερώτημα και, με ένα στεναγμό, θα πει, όπως ο Little Carlson: “Πιστέψτε με, η ευτυχία δεν είναι σε πίτες”.

Έτσι, πιθανόν, ένα άτομο πνευματικά έμπειρο, έχοντας δοκιμάσει τη Βασιλεία των Ουρανών είναι ήδη εδώ στη γη και που έχει γνωρίσει την ευχαρίστηση της πνευματικής κοινωνίας με το Θεό, θα χαμογελάσει στο ερώτημά μας: “Θα υπάρξουν τα αγαπημένα μας στον παράδεισο;”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Απαράδεκτος ο Ερντογάν: Ανάξιοι οι Έλληνες απέναντι στην Βυζαντινή κληρονομιά

Ερντογάν: Ανάξιοι οι Έλληνες απέναντι στην Βυζαντινή κληρονομιά.Καυστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, με χαρακτήρα ξεκάθαρων απειλών, πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ...

Close