Ίμια: Προοίμιο θερμού επεισοδίου

Προοίμιο θερμού επεισοδίου είχαμε το πρωί της Πέμπτης στα Ίμια, όταν ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ελληνικό και το τουρκικό σκάφος βρέθηκαν κάποια στιγμή σε απόσταση μόλις 50 εκατοστών.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, περίπου 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τα Ιμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο «CNN Turk», οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους.

Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ Ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Εκεί βρέθηκαν πολύ κοντά με τους Έλληνες δίχως να υπάρξει μεγαλύτερη ένταση.

Η «Χουριέτ» προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» ενώ το «CNN Türk» αντίστοιχα: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)».

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τζιχαντιστές διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου απαιτώντας «χαλιφάτο» (βίντεο)
Τζιχαντιστές διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου απαιτώντας «χαλιφάτο» (βίντεο)

Περισσότεροι από 1.000 φανατικοί ισλαμιστές διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» και απαιτώντας την ίδρυση ενός...

Close