Ίμια: Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Έλληνες αλιείς ψάρευαν με τα σκάφη τους στα ύδατα κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων, όταν δύο τουρκικές ακτοφυλακίδες με ελιγμούς επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη και εν συνεχεία να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή.
Συγκεκριμένα οι ψαράδες κάλεσαν το ΛΣ και άμεσα στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν ισάριθμα σκάφη του. Τα τουρκικά σκάφη όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά συνέχισαν να κάνουν ελιγμούς, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να επιχειρήσει να εμβολίσει ένα από τα δύο περιπολικά του ΛΣ.

Από το σκάφος του Λιμενικού έσκασε ένα μπαλόνι ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταγράφηκαν και ζημιές.

Στη δημοσιότητα φωτογραφία από το ΛΣ της Τουρκίας για το επεισόδιο στα Ίμια.

Υπό το βάρος και της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες δεν αποκλείεται περαιτέρω τουρκική κλιμάκωση.

Απόρρητο: roula_manika

H ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα
Στην ένταση που σημειώθηκε το πρωί των Θεοφανίων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, αναφέρεται το Λιμενικό με σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από περιπολικό σκάφος τουρκικής ακτοφυλακής.

“Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ”, τονίζεται.

Το Λιμενικό Σώμα σημειώνει ότι το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και πως “από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος”.

Τι ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή
Ανακοίνωση για το περιστατικό είχε εκδώσει νωρίτερα και η τουρκική ακτοφυλακή, υποστηρίζοντας ότι “στις 6 Ιανουάριου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δύο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “με ελιγμούς παρεμποδίσης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατά μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση” και προστίθεται ότι “κατά τη διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
tramp
Tι θα συμβεί εάν ο Τραμπ αρνηθεί να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο

Οι σκηνές απόλυτου χάους που εκτυλίχθηκαν στην Ουάσιγκτον

Close