Αγιασμός στα Σχολεία Στις 7 Σεπτεμβρίου – ΚΥΑ για Ι. Ναούς

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 , προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, στις 7 Σεπτεμβρίου, με πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές, και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σχετικά με το τον τρόπο που οι μαθητές θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία.

Η έναρξη του σχολικού έτους συνδυάζεται πάντα με τον καθιερωμένο Αγιασμό στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα αυτό ωστόσο άφησαν να εννοηθεί πως οι Αγιασμοί στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς υπουργείου Παιδείας η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης.

Απόρρητο: roula_manika

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.

Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχαμε ανακοινώσει – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας. Η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής είναι η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ι.Μ. Παντοκράτορος

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ι.Μ. Παντοκράτορος

Close