ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Εξετάστηκαν 200 μοναχοί και λαϊκοί – Αρνητικά όλα τα τεστ

Σε ύφεση και υπό έλεγχο η πανδημία. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το Άγιον Όρος, για το οποίο επικρατεί έντονη ανησυχία τις τελευταίες ημέρες, μετά την επιβεβαίωση περίπου 10 κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτό, με το θέμα να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» από υπηρεσιακούς παράγοντες, τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προληπτικά σε 200 περίπου άτομα που μένουν μόνιμα στο Άγιον Όρος, μοναχούς και λαϊκούς, κατά το τελευταίο διήμερο ήταν όλα αρνητικά.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα από τα τεστ που ενήργησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στην Λακκοσκήτη, όπου από τους 50 περίπου μοναχούς που υποβλήθηκαν σε αυτά, δεν βρέθηκε κανένας θετικός στον κορονοϊό.

Όλα δείχνουν ότι, μετά τις συντονισμένες ενέργειες και τα μέτρα της Ιεράς Κοινότητας, της Ιεράς Επιστασίας, της Διοίκησης του Αγίου Όρους, του ΕΟΔΥ, και των άλλων Υπηρεσιών, η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο και η έντασή της δεν εμπνέει σοβαρές ανησυχίες.

Ήδη το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει αναχωρήσει από το Άγιο Όρος.

Απόρρητο: roula_manika

Το Κέντρο Υγείας Καρυών διενεργεί τεστ σε όσους μοναχούς και λαϊκούς εργαζόμενους επιθυμούν να υποβληθούν σε αυτά.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα μέτρα που έλαβε με την χθεσινή της Εγκύκλιο η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών και να τεθούν σε επαγρύπνηση όλες οι μονές.

Παρά τα αρκετά αισιόδοξα αυτά μηνύματα, οι αρχές του Αγίου Όρους δεν εφησυχάζουν και βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 24 Σεπτεμβρίου, Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος
Συναξάρι 24 Σεπτεμβρίου, Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

Η ισαπόστολος Θέκλα καταγόταν από το Ικόνιο και ήταν θυγατέρα εθνικής οικογένειας, την δε μητέρα της την έλεγαν Θεόκλεια.

Close