Αγιορείτης Ιερομόναχος αποχώρισε από Θ. Λειτουργία που συμμετέχει Ιεράρχης της Ουκρ. Αυτοκεφαλίας

Ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φιλοθέου αποχώρισε από Θ. Λειτουργία λόγω της συμμέτοχης του «ιεράρχη» της ΟCU Επιφάνιου (Δημητρίου).

Ο Εκπρόσωπος της Αγιορείτικης Μονής Φιλοθέου Αρχιμ. Στέφανος αποχώρισε από τη Θ. Λειτουργία που συμμετείχε ο σχισματικός από την Ουκρανία «επίσκοπος» Ολίβιας Επιφάνιος (Δημητρίου), αναφέρει το Katanixi.

Σύμφωνα με τον πόρο, στις 22 Ιανουαρίου 2020, την παραμονή της εορτής του Αγίου Διονυσίου, στην Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω, τελέστηκε εσπερινός, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, της Ελληνικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Την επόμενη μέρα, στις 23 Ιανουαρίου, το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι 4E αναμετάδωσε ζωντανά τη Θ. Λειτουργία, στην οποία εμφανίστηκαν ανάμεσα στους ιεράρχες και κληρικούς ο «επίσκοπος» Ολίβιας της ΟCU Επιφάνιος (Δημητρίου).

Πρέπει να σημειωθεί και να τονισθεί η ανδρεία και Ορθόδοξη στάση του εκπροσώπου της Μονής Φιλοθέου Αρχιμ. Στεφάνου Αγιορείτου, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία σχισματικού αποχώρησε από το συλλείτουργο και εγκατέλειψε το Μοναστήρι.

Διαβάστε εδώ:  Ουκρανικό
Επιπλέον, ο πόρος επισημαίνει ότι «με την εμφάνιση το πρωί του σχισματικού «Επισκόπου» Επιφανίου στο ναό, υπήρξε πρόβλημα και κάποιος από τους παρόντες Μητροπολίτες (προφανώς ο Εδέσσης Ιωήλ) ερώτησε τον σχισματικό για το εάν έχει κανονική χειροτονία και για το ποιος τον χειροτόνησε».

Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ήταν χειροτονία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Μητροπολίτης θεωρεί ότι η συμμετοχή του στο συλλείτουργο ήταν αποτέλεσμα εξαπάτησης και τη δικαιολόγησε με την ψευδή απάντηση του σχισματικού. Και παρόλο που αυτή η απάντηση είναι αναληθής (ο Δημητρίου «χειροτονήθηκε» στην ΟCU – συντ.), ο Μητροπολίτης Ιωήλ φαίνεται ικανοποιήθηκε με αυτή.

Γι’ αυτό το Katanixi αναρωτιέται, «πως όμως είναι δυνατόν ένας Ηγούμενος να αντιλαμβάνεται την παρουσία σχισματικών και να εγκαταλείπει τον Ναό και ένας Μητροπολίτης που περιστοιχίζεται από διακόνους κληρικούς και λαϊκούς και προφανώς είχε πληροφόρηση για την προέλευση των συμμετεχόντων, να προβάλει ανυπόστατες δικαιολογίες για την υποταγή του στο σχίσμα του Φαναρίου;»

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα katanixi σημειώνονται πολύ ορθά τα παρακάτω: «Θα θέλαμε σαν Κατάνυξη να δηλώσουμε πως δεν είμαστε αφελείς. Σε καμιά περίπτωση δε θεωρούμε πως οι συμμετέχοντες μητροπολίτες στο μιαρό συλλείτουργο είναι από άλλον πλανήτη και δεν γνώριζαν τον ψευδεπίσκοπο μητροπολίτη Ολβίας, που λόγω των εξελίξεων στο θέμα της Ουκρανίας τον γνωρίζει και η… κουτσή Μαρία, όπως λέγει ο λαός.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι οι μοναχοί του Αγίου Όρους αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ενθρόνιση του επικεφαλής της ΟCU Επιφάνιου (Ντουμένκο).

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Έλλαδα για τον κορωνοϊό: Άσκηση ετοιμότητας σε «Ελ.Βενιζέλος» & «Σωτηρία»

Προγραμματισμένη συνδυαστική, ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας , αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού κορωναϊού 2019-nCoV, πραγματοποίησε το ΕΚΑΒ,...

Close