Αγιορείτικη καλαμποκόπιτα με μανιτάρια

Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι από καλαμπόκι
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ , προαιρετικά λίγη σόδα
3 αυγά , λίγο αλάτι , λίγη ζάχαρη
1 ποτήρι ζεστό γάλα
½ ποτήρι λαδί (μισό ελαιόλαδο ,μισό σπορέλαιο)
1 ποτήρι τυρί φέτα
3 ποτήρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πιπέρια κόκκινη ,1 πράσινη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:
1)Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2)Χτυπάμε μόνο τα αυγά στο μίξερ. Στη συνεχεία ρίχνουμε το γάλα , το γιαούρτι , το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεκτικά.

3)Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να φουσκώσει. Παράλληλα ζεσταίνουμε τον φούρνο.

4)Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε την πίτα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

iconostasi.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

Read previous post:
Έλληνας γιατρός στις ΗΠΑ: Η χημειοθεραπεία είναι δυνατό να επιδεινώσει τον καρκίνο

Η χημειοθεραπεία ασφαλώς μπορεί να συρρικνώσει άμεσα τους όγκους.

Close