Αγιορείτικη μακαρονάδα με σάλτσα μελιτζάνας

Υλικά:

½ κιλό μελιτζάνες

5 μέτριες ώριμες ντομάτες

½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Αλάτι, πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κλωναράκι βασιλικός

½ κιλό μακαρόνια

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα στο τρυπητό για να ξεπικρίσουν.Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.

 

 

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί ώσπου να πήξει.

 

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό αλατισμένο. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μπαχαρικά και βότανα για βελτίωση της υγείας
To μπαχαρικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του εγκεφάλου μας!

Νέα γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stem Cell Research and Therapy, καταδεικνύει ότι ένα αγαπημένο μπαχαρικό ενισχύει σημαντικά...

Close