Αγιορείτικη μακαρονάδα με σάλτσα μελιτζάνας

Υλικά:

½ κιλό μελιτζάνες

5 μέτριες ώριμες ντομάτες

½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Αλάτι, πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κλωναράκι βασιλικός

½ κιλό μακαρόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα στο τρυπητό για να ξεπικρίσουν.Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί ώσπου να πήξει.Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό αλατισμένο. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Βεργίνα – Πατριωτικός ξεσηκωμός για την Μακεδονία – Επί ποδός οι Έλληνες κατά της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες οι Μακεδόνες βρίσκονται και σήμερα στους δρόμους, συνεχίζοντας να αντιδρούν με κάθε μέσο στη συμφωνία...

Close