Αγιορείτικο στιφάδο με χταπόδι

Υλικά:
1 χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξίδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
5 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες
μπαχάρι

Εκτέλεση:
Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι.
Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του. Mόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό (ή τις ντομάτες), το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια.
Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ικαρία, το πιο μαγευτικό νησί του Αιγαίου
Ικαρία, το πιο μαγευτικό νησί του Αιγαίου

Στην καρδιά του Αιγαίου ένα νησί διαφορετικό από όλα τα άλλα, η Ικαρία σας προσκαλεί να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες!

Close