ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Θαύμα ή τελετή;

ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Θαύμα ή τελετή; Είναι αλήθεια ότι το Άγιο Φως αιώνες τώρα βγαίνει κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο στον Πανάγιο Τάφο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα; Υπάρχουν αποδείξεις για τη γνησιότητα του θαύματος του Αγίου Φωτός; Στη σημερινή εποχή τελείται το θαύμα κατά την ώρα της τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός; Πως ξεκίνησε αυτό το θαυμαστό σημείο, το Φως της Αναστάσεως, να εμφανίζεται στον Πανάγιο Τάφο; Η σημερινή μορφή του Παναγίου Τάφου ήταν πάντοτε η ίδια; Είναι όντως ο Πανάγιος Τάφος, το τάφος του Ιησού Χριστού; Τι λένε οι Άγιοι της Εκκλησίας μας για το Άγιο Φως; Ποια είναι η αγία κολώνα που βρίσκεται στην αυλή του Ναού της Αναστάσεως; Ιστορικές ζωντανές μαρτυρίες όχι μόνο ορθοδόξων, αλλά και λατίνων, καρδιναλίων, μουσουλμάνων, ξένων ηγετών, ιστορικών και ερευνητών, οι οποίοι ήταν παρόντες και έζησαν το θαύμα του Θεού. Ιστορικοί από Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Συρία, Ιταλία, Περσία, Αραβία κ.α. χώρες ομολογούν για το θαύμα του Θεού. Συγκλονιστική μαρτυρία για την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, είναι από εννέα ιστορικούς οι οποίοι όλοι τους ήταν παπικοί-λατίνοι, όπου αν είχαν συμφέρον θα μπορούσαν να πουν ότι δεν υπάρχει θαύμα. Το 1100 μ.Χ. μέσα από τη μαρτυρία των λατίνων, όπου δεν άφησαν τον Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη με τους ορθοδόξους να προσευχηθούν ώστε να βγει το Άγιο Φως, έχουμε ένα συγκλονιστικό γεγονός για το πως εμφανίστηκε τότε το Άγιο Φως.

Την εποχή εκείνη ο Πατριάρχης δεν έμπαινε μέσα στον Πανάγιο Τάφο, αλλά καθόντουσαν όλοι εκτός του Παναγίου Τάφου προσευχόμενοι. Ο Πανάγιος Τάφος, τότε δεν ήταν κλειστός όπως είναι σήμερα. Υπήρχαν κιγκλιδώματα όπου φαινόταν μέσα ο Τάφος του Χριστού. Και προσευχόμενοι όλοι οι Ορθόδοξοι περίμεναν την έλευση του Αγίου Φωτός, όπου την έβλεπαν όλοι διότι άναβε η καντήλα μόνη της επάνω στον Πανάγιο Τάφο και ήταν ορατό σε όλους. Μαρτυρίες από μουσουλμάνους εμίρηδες οι οποίοι έμπαιναν κι αυτοί μέσα στον Πανάγιο Τάφο και έβλεπαν το Άγιο Φως που ερχόταν μόνο του και με ενθουσιασμό έπαιρναν το Άγιο Φως και το μεταλαμπάδευαν στα τζαμιά τους όπου άναβαν τις καντήλες των τζαμιών. Ένα θαύμα που γίνεται 2000 χρόνια στο ίδιο σημείο. Στο σημείο που ετάφη το Σώμα του Ιησού Χριστού. Ένα θαύμα που γίνεται κάθε χρόνο από την αγάπη του Θεού για να μας δείξει την παρουσία Του και ότι βρίσκεται κοντά μας, παρά τα λάθη-αμαρτήματα που κάνουμε. Ένα θαύμα από τον Θεό για να μας τονώσει την πίστη μας.

Ένα θαύμα που γίνεται στις ημέρες μας και υπάρχουν ζωντανές μαρτυρίες από ανθρώπους που είδαν και βίωσαν το θαύμα αυτό. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια με την τεχνολογία υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που μαρτυρούν και ομολογούν την αλήθεια. Το θαύμα του Αγίου Φωτός. Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός που σκορπά χαρά, γαλήνη, ευτυχία και ελπίδα ότι ο Χριστός είναι μαζί μας, όπου μας αγαπά ως παιδιά Του και μας προστατεύει από την πλάνη του διαβόλου. Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δίκαιος Ιώβ ο Προφήτης 6-5

Εἰ καὶ θανών, ἄληστος ἀνδρείας πέτρα, Καὶ πῶς Ἰὼβ κρύψει σε τῇ λήθης πέτρᾳ; Ἕκτῃ Ἰὼβ πολύτλαν θανάτου τέλος ἀμφεκάλυψε.

Close