«Αγριος ο λαός των Σκοπίων», λέει ο ηγέτης των μουσουλμάνων

Η εισαγγελία των Σκόπια κάλεσε σε απολογία τον επικεφαλής της Ισλαμικής κοινότητας Σκοπίων για ομιλία μίσους. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει διαδικασία και απέστειλε σχετικό υπόμνημα στις δικαστικές αρχές, όταν η τοπική Επιτροπή του Ελσίνκι υπέβαλε μήνυση εναντίον του, όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα 24mk.

Η υπόθεση υποβλήθηκε σε αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα ενεργήσει κατόπιν του αιτήματος καλώντας τον επικεφαλής της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας για απολογία, όπως ανέφερε η Εισαγγελία.

Ο επικεφαλής της Ισλαμικής κοινότητας, Ρέις Σουλεϊμάν Ρετζέπι, αποκάλεσε «άγριο» το λαό των Σκοπίων και «ανθρώπους χωρίς ταυτότητα». Μηνύσεις υπεβλήθησαν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος (Αγκάταγκελ) σε σημείωμά τους με τίτλο «Επικεφαλής του Μίσους» αναφέρει ότι ο Ρετζέπι δεν εκφράστηκε ως πιστός και η δήλωσή δεν προσβάλει μόνο τους χριστιανούς αλλά τους ‘μακεδόνες’ μουσουλμάνους.

«Είναι άγριοι και χωρίς ταυτότητα; Δυστυχώς η κοινωνία μας που προσπαθεί να οικοδομήσει ένα πολύ-πολιτισμό, έχει αφήσει αυτούς τους ανθρώπους ελεύθερους να λένε ότι θέλουν επί δεκαετίες, καθώς οι ενέργειές τους μαρτυρούν βασική έλλειψη παιδείας με τις προκλήσεις τους».

Η Ισλαμική Κοινότητα μετά από αυτήν την εξέλιξη ανακοίνωσε ότι ο Ρετζέπι ποτέ δεν ανέφερε ‘άγριους τους σλαβομακεδόνες’ και χωρίς ταυτότητα, αλλά αναφερόταν αόριστα σε ‘άγριο λαό, χωρίς ταυτότητα’ αναφερόμενος στις δυσκολίες που συναντάει στην ανέγερση ενός τζαμιού στο χωριό Λάζετς, όπως σημειώνεται.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κερκύρας: «Η Εκκλησία στην Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από τις αντίθεες και αθεϊστικές δυνάμεις»

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του...

Close