Αγώνας δρόμου για λύση: Επικοινωνία Τσίπρα-Γκουτέρες για το Κυπριακό

Αναλυτική τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Gutteres), ενόψει της επικείμενης πολυμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, τόσο για θέματα ουσίας όσο και διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, τονίζοντας τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στις συνομιλίες, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σημειώνεται πως η Αθήνα από την πλευρά της επιχειρεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για λύση.

Χθες εστάλη μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου στη Γενεύη ή διάσκεψη να γίνει σε επίπεδο ηγετών, καθώς ή Άγκυρα επιθυμεί χαμηλότερη εκπροσώπηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός εργάζεται εντατικά και θα εργάζεται ως τις τελευταίες ώρες πριν τη διάσκεψη της Γενεύης ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές και προσέθεταν:

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη Γενεύη, σε περίπτωση που το ίδιο αποφασίσει η Τουρκική πλευρά».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Γενεύη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υποστήριξε με νόημα, πως «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε στρατεύματα» και εξέφρασε την ελπίδα «να επικρατήσει η καλή βούληση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς.

Ο Κύπριος πρόεδρος, το μεσημέρι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Στη Γενεύη μετέβη σήμερα και ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, για την οριστικοποίηση της ημερήσιας διάταξης των διαπραγματεύσεων.

.tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο άνθρωπος εξημέρωσε τον σκύλο πριν 27.000 χρόνια
Ο άνθρωπος εξημέρωσε τον σκύλο πριν 27.000 χρόνια

Αυτό έδειξε η γενετική ανάλυση του σαγονιού ενός αρχαίου λυκόσκυλου. Σουηδοί ερευνητές ανέλυσαν γενετικά τμήμα του σαγονιού ενός αρχαίου λυκόσκυλου,...

Close