Αθανάσιος Γκάτζιος: Πώς μπορώ να κρατήσω ένα φίλο;

Αθανάσιος Γκάτζιος: Ο Αθανάσιος Γκάτζιος εξηγεί, μέσω μίας διδακτικής ιστορίας, για τον μοναδικό τρόπο που μπορεί κάποιος να κρατήσει κοντά του έναν αληθινό φίλο, όταν τον βρει.

«Ο Γιωργάκης, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ενώ περπατούσε στην αμμουδιά με τη μαμά του ξαφνικά τη ρώτησε: «Μαμά, πώς μπορώ να κρατήσω ένα φίλο, όταν τελικά τον βρω;»

Η μητέρα του για μια στιγμή σάστισε με το αναπάντεχο της ερώτησης του γιου της. Με μια γρήγορη κίνηση έσκυψε και πήρε στη φούχτα της όση άμμο μπορούσε. Την έκλεισε στις παλάμες της δυνατά αλλά εκείνη γλιστρούσε σιγά σιγά και διέφευγε ανάμεσα από τα δάχτυλά της.

Όσο την έσφιγγε δυνατότερα στις παλάμες της για να την συγκρατήσει τόσο μεγαλύτερη απώλεια είχε! Στον κίνδυνο να χάσει όλη την άμμο άνοιξε τις παλάμες της. Η άμμος αυτοστιγμεί σταμάτησε να διαρρέει!
Ο Γιωργάκης κοιτούσε απορημένος με ορθάνοιχτα τα παιδικά του μάτια. Τέλος δίνοντας ένα φιλί στη μαμά του, ξεφώνισε γεμάτος ενθουσιασμό:

«Τώρα κατάλαβα. Όταν νιώθει λεύτερος!».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τριχόπτωση: Τροφές που βοηθούν στο πρόβλημα
Τριχόπτωση: Τροφές που βοηθούν στο πρόβλημα

Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη! Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, είναι βασικό να ενισχύσουμε τη διατροφή μας...

Close