Αιγαίο: Παρενόχληση ναυαγοσωστικού στο Φαρμακονήσι από Τούρκους

Πέραν όλων των υπόλοιπων προκλήσεων οι Τούρκοι προχώρησαν και στην παρενόχληση ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος τη Δευτέρα (25/7).
Η παρενόχληση έγινε από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δυτικά του Φαρμακονησίου, μέσω επικίνδυνων ελιγμών

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το τουρκικό σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις μέσω του VHF, ωστόσο από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν υπήρξαν υλικές ζημιές.

 

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό παρενόχλησης:
Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

 

 

Σημειώνεται ότι το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος, ούτε υλικές ζημιές.

 

 

 

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο σημερινός άνθρωπος είναι δυστυχισμένος, γεμάτος άγχος
Κρίση πανικού και πως την διαχειριζόμαστε

  Πανικός....Συγκεκριμένα πανικός που έχει σχέση με την κρίση πανικού!

Close