Ακίνητα: Μισθός μέσω Airbnb ή άλλης “πλατφόρμας” ενοικίασης στο Internet

 

Μοιάζει με μόδα, ωστόσο ακόμη η αγορά φαίνεται ότι δεν έχει κορεστεί και έτσι οι έρευνες δείχνουν πως τα εισόδημα από την βραχυχρόνια ενοικίαση μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνο από την κλασικού τύπου ενοικίαση ενός σπιτιού. Η αγγελία στο Airbnb ή άλλη αντίστοιχη πλατφόρμα στο internet είναι πλέον η λύση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς μπορεί να εξασφαλίσει εισόδημα που μεταφράζεται σε μηνιαίο… μισθό της τάξης των 550 και άνω.

Από τα στοιχεία της AirDNA προκύπτει ότι η μέση τιμή ενοικίασης ενός σπιτιού μέσω διαδικτύου είναι στην Αθήνα τα 44 ευρώ. Την ίδια στιγμή αντίστοιχη έρευνα της γερμανικής HRS για το μέσο κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας δίνει τιμή 103 ευρώ το βράδυ. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι τουρίστες εύκολα αναζητούν τη λύση ενοικίασης σπιτιού καθώς το όφελος που έχουν ξεπερνάει τα 50 ευρώ την ημέρα.

Έτσι η ροπή των τουριστών προς την ενοικίαση σπιτιών Αυξάνει τη δυναμική της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα περισσότερες από 6.500 ενεργές αγγελίες μίσθωσης μέσω Airbnb, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τις 2.500. Μάλιστα αν υπολογιστούν και τα ακίνητα που προσφέρονται σε άλλες περίπου 50 ανάλογες πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης τότε τα ακίνητα στην Αθήνα φτάνουν τα 12.000.

Αν υπολογίσει μάλιστα κανείς τη μέση τιμή, τότε προκύπτει στο σύνολο του χρόνου ποσό το οποίο ξεπερνάει τα 550 ευρώ, αρκετά μεγαλύτερο από την μέση τιμή ενός ενοικίου στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Ειδικά σε περιπτώσεις ακινήτων στα πέριξ του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ή ακινήτων κοντά σε μετρό ή τραμ παρατηρείτε το φαινόμενο “εξαφάνισης” χιλιάδων ακινήτων από τις αγγελίες μακροχρόνιας μίσθωσης, καθώς τα σπίτια αυτά μπαίνουν στον τομέα της τουριστικής εκμετάλλευσης.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ξεσηκώθηκε ο Ουρανός, με αυτό που θα γίνει στην Αθήνα θα τρομάξει η Οικουμένη

Τελικά τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και αυτό των Αθηνών θα γίνουν εκδηλώσεις ΗΧΟΥ και ΦΩΤΟΣ για όλη την Οικουμένη για...

Close