Αλβανία: Eθνοϊσλαμιστές στοχοποιούν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Σε πρωτοφανείς προκλήσεις, σε βάρος της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, και με την απόλυτη ανοχή του αλβανικού κράτους, προχώρησε ο γνωστός, ακραίος Αλβανός εθνοϊσλαμιστής Ταχίρ Βέλιου.Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του το Epirus Post, από το επίπεδο της γραφικότητας, έχει περάσει πλέον σ’ αυτό της επικινδυνότητας, ενώ για πρώτη φορά, στοχοποιεί και τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Ο Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος παρουσιάζεται ως πρόεδρος του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, δεν έχει διστάσει να δηλώσει ακόμη και σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι όνειρό του είναι να σηκώσει την αλβανική σημαία στην Πρέβεζα, τις τελευταίες ημέρες όργωσε στην κυριολεξία τα εδάφη όπου ζει η Ελληνική Μειονότητα.

Σε αρκετά χωριά, όπως στο Μούρσι, τη Λειβαδιά, αλλά ακόμη και στο Αλύκο, κατέβασε τις ελληνικές σημαίες και τις κατέστρεψε.

Σε άλλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ηλικιωμένων, τρομοκράτησε όσους δεν μπορούσαν να του απαντήσουν στην αλβανική γλώσσα, την οποία δεν γνωρίζουν και εκτόξευσε απειλές κατά αυτών που έχουν καταλάβει εδάφη της Αλβανίας!

Σε νέες απειλές και προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της μειονότητας, προχώρησε και μέσα από το στρατιωτικό φυλάκιο της Επισκοπής, από δομή δηλαδή που ανήκει και διοικείται από το επίσημο αλβανικό κράτος.

Για πρώτη φορά ο Ταχίρ Βέλιου στοχοποιεί τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου με ένα μεγάλο κόκκινο «Χ».

Ο Βέλιου ζήτησε από το αλβανικό κράτος να χαρακτηρίσει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας persona non grata, καθώς, όπως αναφέρει, έχει καταλάβει βίαια τον θρόνο και τον διατηρεί για την αναβίωση των ελληνικών σοβινιστικών σχεδίων.

Συνάμα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο για… εξελληνισμό του νότου της Αλβανίας, της Βόρειας Ηπείρου δηλαδή όπου εδώ και χιλιετίες κατοικείται από Έλληνες.

Σημειώνεται δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν έναν μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατάσταση να είναι ήδη τεταμένη.

Οι νέες προκλήσεις του Ταχίρ Βέλιου προκάλεσαν την αντίδραση της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια», η οποία με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τόσο τις ενέργειές του όσο και την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών Αρχών και τονίζει ότι «η ελληνική σημαία θα κυματίζει παντού, εκεί όπου το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας».

p.from

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο τάφος και το ξίφος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

Ο Θεόδωρος Σπανδωνής ή Σπαντουνίνο αναφέρει πως το πτώμα του αναζητήθηκε από τον Μωάμεθ και όταν το βρήκε τον θρήνησε...

Close