Αλκιβιάδης Στεφανής : ”Δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα”

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής

τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα μας είναι απολύτως έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της.Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μία από τις ισχυρότερες στη Γηραιά Ήπειρο, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, με άριστες ικανότητες και εκπαίδευση και υπό καθεστώς απόλυτης ψυχραιμίας και νηφαλιότητας στις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων. Το χέρι των Ελλήνων βρίσκεται μονίμως στη σκανδάλη για την προστασία των ελληνικών συμφερόντων και εδαφών και όλοι κλάδοι του Ελληνικού στρατού έχουν φροντίσει να το κατανοήσουν πλήρως οι Τούρκοι.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Δεν συμφέρει την Τουρκία το θερμό επεισόδιο. Τεστάρεις κάποιον που είναι υπέρτερός σου και θέλεις να δεις ποια είναι τα ευαίσθητά του σημεία για να τον χτυπήσεις. Στον αέρα και αλλού υπερτερεί η Ελλάδα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο. Έχει ανοιχτεί σε πολλαπλά πεδία, είναι πολλοί δρώντες που έχει απέναντί της και πουθενά δεν έχει πετύχει στρατηγική νίκη» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής εμπλοκής, η χώρα μας θα είναι μόνη της, ο κ. Στεφανής ήταν ξεκάθαρος.

«Η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί την εδαφική της ανεξαρτησία και κυριαρχία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε την κατεύθυνση, τη θέληση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Οι άλλες χώρες θα έρθουν κοντά μας όταν μας δουν να το κάνουμε σωστά. Όπως έγινε και στον Έβρο» υπογράμμισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ιστορικές στιγμές στη Χάλκη: Tι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγ-ματοποιήθηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, σή-μερα, Κυριακή, 5...

Close