Αναβλύζει μύρο εικόνα της Θεοτόκου – Δεκάδες πιστοί και ιερείς δεν πιστεύουν στα μάτια τους

Συγκλονίζουν οι σκηνές δέους και συγκίνησης που εκτυλίσσονται μπροστά σε μια εικόνα της Παναγίας Μυροβλύτισσας, από την οποία αναδιδόταν ασταμάτητα μύρο και ευωδία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μπροστά στα δακρυσμένα μάτια εκατοντάδων πιστών! Το θαυμαστό φαινόμενο ήταν μάλιστα τόσο έντονο, που άφησε άφωνους όσους πήραν στα χέρια τους την ιερή εικόνα και διαπίστωσαν ότι εξακολουθούσε να στάζει μύρο, ακόμη και όταν την κρατούσαν!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εικόνα εκπλήσσει τους πιστούς αναδίδοντας θεσπέσια μυρωδιά, καθώς το ίδιο έχει συμβεί και στο παρελθόν, με μάρτυρες εκατοντάδες ή και χιλιάδες ορθοδόξους στην Αμερική. Μάλιστα, το ξύλινο πλαίσιό της χρειάζεται συχνά αντικατάσταση, γιατί ποτίζει από το μύρο που ρέει ασταμάτητα! Και μπορεί να βρίσκεται τόσο μακριά -στον ναό της Θεοτόκου στη Χαβάη!-, όμως η εκπληκτική ιστορία της αρχίζει από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας της Μονής Ιβήρων στο Αγιον Ορος, που αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Τη συγκεκριμένη εικόνα είχε αντιγράψει ο Αγιορείτης ιερομόναχος αγιογράφος Χρυσόστομος Τζανής για να τη δωρίσει στον για πολλές ορθόδοξες Εκκλησίες νεομάρτυρα Ιωσήφ (Χοσέ) Μουνιόθ Κορτέζ.

Ο Κορτέζ γεννήθηκε το 1950 στη Χιλή από οικογένεια καθολικών, όμως στα 12 χρόνια του ο ορθόδοξος επίσκοπος Χιλής Λεόντιος τον έπεισε και ασπάστηκε την Ορθοδοξία. Η μοναστική ζωή τον εντυπωσίαζε και, ως καθηγητής ζωγραφικής στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, θέλησε να μάθει βυζαντινή αγιογραφία. Ετσι, το 1982 επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, όπου του χάρισαν το αντίγραφο της επιβλητικής Παναγίας της Πορταΐτισσας. Ομως, όταν επέστρεψε στο Μόντρεαλ, η εικόνα άρχισε να αναδίδει έντονη ευωδία, κάτι που κράτησε για χρόνια, με αποτέλεσμα να μετονομαστεί σε Μυροβλύτισσα! Ο Κορτέζ θεώρησε ότι ήταν σημάδι της Παναγίας και ότι είχε χρέος απέναντί Της να γυρίσει τον κόσμο για να δουν όλοι με τα μάτια τους το θαύμα.

Στα επόμενα 15 χρόνια επισκέφθηκε πολλές χώρες με την εικόνα, ώσπου τον Οκτώβριο του 1997 βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στην Αθήνα! Από τότε η εικόνα εξαφανίστηκε και μόνο τα «σκαναρισμένα» αντίγραφά της έχουν απομείνει! Ενα από αυτά είναι η εικόνα που βρίσκεται στη Χαβάη, την οποία είχε δωρίσει ο Ιωσήφ Κορτέζ στον ενορίτη της Θεοτόκου στη Χαβάη Νεκτάριο Γιάνσεν.

Εκείνος διαπίστωσε ότι στο σπίτι του υπήρχε μια ανεξήγητη ευωδία. Το φαινόμενο δεν υποχωρούσε, ώσπου αντιλήφθηκε ότι η εικόνα που είχε τοποθετήσει στη βιβλιοθήκη του έσταζε μύρο! Ετσι, την παρέδωσε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Το 2007 η ρωσική Εκκλησία στην οποία υπάγεται ο ναός της Χαβάης αναγνώρισε ως θαύμα τη συχνά επαναλαμβανόμενη μυροβλυσία.

Από τότε η εικόνα μεταφέρεται για προσκύνημα σε εκατοντάδες μοναστήρια και ναούς στην Αμερική και συχνά κυριολεκτικά στάζει μύρο. Ετσι, αν και χάθηκαν τα ίχνη του αντιγράφου από το Αγιον Ορος, οι πιστοί υποστηρίζουν ότι η χάρη της Θεοτόκου επέστρεψε.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Χωρίς κινητά στον στρατό για μία εβδομάδα – Ιδού πως μας «χτυπά» η Αγκυρα – Βίντεο

Πρόκειται για δράση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις Ενοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα, με...

Close