Αναβρασμός στην ΔΙΣ ενόψει της νέας εγκυκλίου για τα μέτρα στις Εκκλησίες

Ολοένα και πιο δύσκολο γίνεται το έργο των Σεβαστών Ιεραρχών από τις διαστάσεις που έχει λάβει η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας. Αυτό φάνηκε εν ολίγοις, κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την 164η Συνοδική Περιόδο.
Οι Σεβαστοί Ιεράρχες επικεντρώθηκαν στα νέα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αλλά και στη νέα ΚΥΑ για την καταπολέμηση της πανδημίας και τους πρόσθετους περιορισμόυς στις εκκλησίες που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, μην ξεχνάμε πως σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες οι εκκλησίες έχουν βάλει προσωρινό “λουκέτο” μιας και οι συγκεκριμένες πόλεις έχουν τεθεί σε καθεστώς lockdown.

Από ότι φαίνεται, οι Ιεράρχες συμφώνησαν στο ότι… δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη για την σχετική εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί και να σταλεί στις Ιερές Μητροπόλεις με τα νέα διευκρινιστικά μέτρα όσον αφορά τις Ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια

Το τοπίο αναμένεται να ξεθολώσει τις επόμενες δύο ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή οπότε και θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση για το τι αποφασίστηκε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Υπενθυμίζεται, πως η χώρα πλέον χωρίζεται σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες:

Απόρρητο: roula_manika

Την κίτρινη, κόκκινη και την γκρί.

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπονται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 50 άτομα, καθήμενοι.

Ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες.

Στο επίπεδο Γ (γκρι) οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αγιορείτικη Τυρόπιτα με πιπεριές

Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και το πιπέρι. Τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια. Σοτάρουμε...

Close