Αναβρασμός στον Καύκασο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν οι στρατιώτες των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη Νότια Οσετία και στον Καύκασο, στα πλαίσια ελέγχου της πολεμικής ετοιμότητας των δυνάμεων αυτών , ανακοίνωσε  η υπηρεσία Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.

Περίπου 1500 στρατιώτες με 200 άρματα μάχης ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ πραγματοποιούν βολές με αληθινά πυρά στο πεδίο βολής  Dzartsemi.

Στις ειδικές τακτικές ασκήσεις συμμετέχουν αυτούσιες  μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, και μονάδες αρμάτων μάχης  και αναγνώρισης.

Ως γνωστό από χθες  διατάχθηκε η πολεμική ετοιμότητα του συνόλου των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων,   η οποία λαμβάνει χώρα  από 25-31 Αυγούστου, και στην οποία συμμετέχουν οι δυνάμεις της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, μέρος των στρατευμάτων της Κεντρικής και δυνάμεις των περιοχών της Δυτικής περιφέρειας , καθώς και ο βόρειος στόλος, αλλά  και αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν βολές συστημάτων Pantsir S1 στην Ν. Οσετία .

Υπενθυμίζεται ότι  η εκπρόσωπος του ρωσικού  ΥΠΕΞ , Μ.Ζαχάροβα, είπε ότι «η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην βόρεια Ευρώπη δεν συνεισφέρει στην ασφάλεια».

«ΤΟ ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στην Βαλτική  η οποία παραδοσιακά είναι περιοχή ειρήνης και σταθερότητας. Tέτοιου τύπου  εισβολές στον εναέριο χώρο της Σουηδίας η οποία δεν είναι μέλος στρατιωτικής ένωσης είναι λυπηρό και ανησυχητικό φαινόμενο  ενώ δεν συνεισφέρουν στην θετική ατμόσφαιρα της συνεργασίας και της ασφάλειας στην Β.Ευρώπη» τόνισε η ίδια.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτές δεν είναι απλές τακτικές ασκήσεις από την Μόσχα,  αλλά πρόβες παγκόσμιου πολέμου .

 
 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποιος είναι ο διάβολος και πως ενεργεί;
Τεχνάσματα του αρχαίου εχθρού

Όταν ο εχθρός δεν μπορή να νικήση ούτε αυτούς που έχουν εξαρτηθή από την αμαρτία, ούτε αυτούς που ζητάνε να...

Close