Αναγκαία χαρακτήρισε τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική ο Γαβρόγλου

Την ανάγκη δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη νέα νομοθετική δρομολόγηση σχετικά με την λειτουργία τεμένους στην Αθήνα η ανέγερση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.«Αν το δικαίωμα να προσεύχεσαι στο Θεό σου είναι κατοχυρωμένο στις δημοκρατίες, το δικαίωμα να θάβεσαι στο δικό στο νεκροταφείο είναι εξίσου σοβαρό. Κι εδώ έχει καθυστερήσει η Πολιτεία και κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «είναι θέμα ευθύνης της Πολιτείας να κάνει όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες τις ενέργειες για τη δημιουργία του».
Ο ίδιος τόνισε δε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπη πως η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της οριστικής δικαστικής απόφασης, που θα υποχρεώνει τον εργολάβο – ο οποίος έχει πτωχεύσει – να απομακρύνει τα μηχανήματά του από την έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που έχει παραχωρήσει για το μουσουλμανικό νεκροταφείο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Παραδίδουν τον Σέρβο Ορθόδοξο Χριστιανό, Ντεργιάν Βούκοβιτς της Αντιτρομοκρατικής στους Αλβανούς

Να εκδοθεί ο 30χρόνος πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς στην γείτονα χώρα, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό...

Close