Ανακάλυψη στην Πομπηία: Βρέθηκε “ταχυφαγείο” κάτω από τις στάχτες

Μια σπουδαία και  σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία. Ένα ολόκληρο ταχυφαγείοα με αναπαραστάσεις του μενού: ένα πάγκο εστιατορίου τύπου fast food που ονομάζεται θερμοπωλείο αποκαλύπτει ότι το πρόχειρο φαγητό υπήρχε έντονα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης που θάφτηκε στην τέφρα το 79 μ.Χ.

Ένα κοτόπουλο και δύο πάπιες που κρέμονται ανάποδα ξεχωρίζουν στις ζωγραφιές, ενώ στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα από υλικά που χρησιμοποιούσαν στα γεύματα.

Τα οστά πάπιας, χοίρων, κατσίκας, ψαριών και σαλιγκαριών μαρτυρούν την μεγάλη ποικιλία ζωικών προϊόντων που ήταν απαραίτητα για την παρασκευή των πιάτων.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα ολόκληρο θερμοπωλείο», δήλωσε ο Massimo Ossana, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

«Οι προκαταρκτικές αναλύσεις μας δείχνουν ότι οι αριθμοί που σχεδιάστηκαν στο μπροστινό μέρος του πάγκου, αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον εν μέρει, τα τρόφιμα και τα ποτά που πωλήθηκαν εκεί», δήλωσε η ανθρωπολόγος Valeria Amoretti.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο χάλκινο μπολ που είναι γνωστό ως πατέρα, κεραμικά βάζα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα σούπες και σούπες, φιάλες κρασιού και αμφορείς.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποια είναι πιο παχυντικά, τα μελομακάρονα ή οι κουραμπιέδες;
Ποια είναι πιο παχυντικά, τα μελομακάρονα ή οι κουραμπιέδες;

Κάθε εποχή έχει και τα… διλήμματά της. Έτσι, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, πρωταγωνιστεί το δίλημμα «μελομακάρονο ή κουραμπιές;»

Close