Αναρχικοί βεβήλωσαν την εκκλησία της Ανάστασης στη Σύρο, ΕΙΚΟΝΕΣ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους πιστούς, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό της Ανάστασης στην Σύρο για τη θεία λειτουργία.

Όπως διαπίστωσαν, η εκκλησία είχε μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν γεμίσει τους τοίχους με συνθήματα και ύβρεις.

Οι πιστοί και οι κάτοικοι της περιοχής δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για τη βεβήλωση του ναού, που αποτελεί το κέντρο αναφοράς της ενορίας, και ζήτησαν την τιμωρία των δραστών, πόσο μάλιστα οτανβρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν την μεγάλη εκκλησιαστική εορτή της περιφοράς της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, που θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Οι ανεγκέφαλοι ζωγράφισαν σε μαρμάρινες επιφάνειες, στην πλακέτα που αναγράφονται οι δωρητές της εκκλησίας, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και μια Ελληνική σημαία που βρίσκεται ζωγραφισμένη στην περιοχή.

Ο πατέρας Αντώνης, και ο αρχιμανδρίτης Νικόλας Γαβαλλάς εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν τα μανίκια….και αποκατέστησαν τις φθορές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομική διεύθυνση και ελπίζουμε να μην ξανά παρουσιαστεί παρόμοιο περιστατικό.

1910vand (1).jpg
1910vand (2).jpg
1910vand (3).jpg
ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι σημαίνει Παράδοση στην Ορθοδοξία;
Βαδίζοντας ολοταχώς προς την Πολιτειακή ανωμαλία…

Γίναμε ολιγόπιστοι και υποκριτές. Χάσαμε την εθνική μας αυτοσυνειδησία, φραγκέψαμε, γίναμε Λεβαντίνοι, ξεπουλήσαμε τιμημένα πρωτοτόκια, αντί φράγκικων ξυλοκέρατων που τρώνε...

Close