Ανατριχίλα από τα “τέκνα του Αγίου Δημητρίου” παραμονές της γιορτής του! Επιστολή στον Άνθιμο από φοιτητές

Μια πραγματικά ανατριχιαστική επιστολή που αποδεικνύει πως η νεολαία αυτού του τόπου δεν έχει σαρωθεί από την λαίλαπα του αναρχοαθεϊσμου που πρεσβεύει η θολοκουλτουριάρικη ανωμαλία των ημερών και η δικτατορία του “Political correct” , έστειλαν στον Μητροπολίτη Άνθιμο πτυχιούχοι και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών της Θεσ/νίκης, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται “Τέκνα του Αγίου Δημητρίου”.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη

και Πατέρα μας κ.κ. Άνθιμο

Παναγιώτατε Πατέρας μας ευλογείτε.

Ευχόμαστε η καλή μας η Παναγιά, η Μάνα μας, να σας κρατάει δυνατό, σταθερό, ακμαίο, να σας χαρίζει κάθε πνευματική ευλογία και χαρά και να σας αναδείξει σ’ έναν σύγχρονο Άγιο της γλυκιάς μας Ορθοδοξίας.

Επιτρέψτε μας να σας μιλήσουμε ξανά για τον Άγιο και προστάτη της ζωής μας, τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλήτη. Τον αγαπάμε απέραντα, Παναγιώτατε, τον αισθανόμαστε ολοζώντανο, αδερφό, προστάτη, φίλο, Πατέρα. Πιστεύουμε ότι μας προστατεύει πλουσιοπάροχα, ότι πίσω από κάθε καλό και ευλογία στην ζωή μας, κρύβεται Εκείνος. Άλλωστε, εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά. Εκείνος μας ένωσε μαζί σας, μας έκανε να σας αγαπήσουμε πολύ ως Πατέρα μας και Σεις να μας αγαπήσετε ως τέκνα μας.

Ο Ιερός ναός του Παναγιώτατε, τι στολίδι αποτελεί για την Μητρόπολή μας; Όλα εκεί μέσα λάμπουν πνευματικά, οι Ιερείς, οι εικόνες, η Πλατυτέρα. Καθώς εισερχόμαστε μέσα του, αισθανόμαστε ότι είμαστε στον Ουρανό, στον Παράδεισο. Η κατάνυξη, η γαλήνη, η αγιότητα, η εν Χριστώ αγάπη, κυριαρχούν, διαποτίζουν όλη την ατμόσφαιρα.

Ο Άγιος Δημήτριος, παραμένει μέχρι σήμερα, ο καλύτερος Κατηχητής και Ιεραπόστολος. Απόδειξη, το πλήθος των νέων που τον αγαπούν, τον διακονούν, τον ευλαβούνται, ακόμα οι χιλιάδες προσκυνητές, που επισκέπτονται καθημερινά τον Ναό του, όπου ο Άγιός τους υποδέχεται σαν ο καλύτερος οικοδεσπότης εισάγοντάς τους στα νάματα της Ορθοδοξίας, της μόνης αλήθειας, της εκκλησίας της αγάπης.

Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψουμε τον Άγιό μας, Παναγιώτατε. Αποτελεί για εμάς πρότυπο, κανόνα πίστεως και εν Χριστώ ζωής. Εκείνος μας προστατεύει, μας αγαπάει, μας διδάσκει το ανδρείο φρόνημα, την αγνότητα ψυχής και σώματος, το έλεος, την Μετάνοια και την αγάπη.

Παναγιώτατε, τελειώνοντας, αφού σας ευχαριστήσουμε με όλη μας την ψυχή, που μας εμπνέετε την τόσο μεγάλη αγάπη για τον Άγιό μας και μας παραχωρείτε τόσο συχνά τον Ιερό Ναό του (με την στήριξη του Προϊσταμένου του Ναού, πατρός Ιακώβου Αθανασίου) για να τελέσουμε Αγρυπνίες Παρακλήσεις και να διοργανώσουμε Ημερίδες, σας δηλώνουμε, ότι με τη ευχή σας, θα αγωνιστούμε με όλη μας την δύναμη για να καταστούμε άξια τέκνα του Πατέρα μας, Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου Μυροβλήτη, ομολογώντας παντού και πάντοτε ότι ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Αμήν. Εύχεστε Παναγιώτατε για εμάς, Να έχουμε πάντοτε την ευχή σας.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Πτυχιούχοι και φοιτητές της Θεολογικής

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Θεσσαλονίκη:Ο Παυλόπουλος θα παρασημοφορήσει την πολεμική σημαία του θωρηκτού Αβέρωφ

Η πολεμική σημαία του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» θα τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, από τον Πρόεδρο...

Close