Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου-Το Κρεμλίνο δίνει στεγνά Τσίπρα-Κοτζιά: «Η Αθήνα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο

Το απαιτεί η Ουάσιγκτον

 

 

«Η Αθήνα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, εάν το ζητήσει η Ουάσινγκτον  για διάφορους λόγους», ανέφερε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ρίχνοντας  νέα «βόμβα¨ επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές του στην Αθήνα. Πρόκειται για μια είδηση βόμβα, καθώς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, όπως και το RT, απειχούν τις θέσεις του Κρεμλίνου και συγκεκριμένα του Β. Πούτιν!

Ο μεγαλύτερος λόγος μιας  «κυοφορούμενης» τέτοιας κίνησης από ελληνικής πλευράς είναι οικονομικός, αλλά και λόγω των αφόρητων πιέσεων που προέρχονται από την ΕΕ και την Γερμανία προς την Ελλάδα, ανέφερε το άρθρο.

Ένας άλλος σοβαρός λόγος, σύμφωνα με τον Sputnik, είναι η ασφάλεια, λόγω των φιλοδοξιών των Αλβανών αλλά και των Τούρκων κατά της ελληνικής επικράτειας.

Ο δικτυακός τόπος παραθέτει δηλώσεις του  Ντούσαν Γιάνιτς από τη ΜΚΟ «Φόρουμ για τις Εθνοτικές Σχέσεις», ο  οποίος δηλώνει  ότι το ζήτημα της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου «βρέθηκε μέσα στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ» από τον ειδικό διαμεσολαβητή Μ.Νίμιτς .

Η  Ελλάδα, όπως επίσης η Ισπανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, και η. Κύπρος, παραμένουν  ένα από τα πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Αφετέρου, παρά τη μη αναγνώριση, η Αθήνα ακολούθησε ευθύς εξαρχής μια πολιτική μη εμπλοκής με το Κόσοβο.

Έτερος Σέρβος ειδικός Μ. Τζάντζιτς δήλωσε ότι «η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, μέσα στη νέα πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ , ενισχύουν την πίεση τους τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά στα Βαλκάνια με σκοπό να εξωβελίσουν την Ρωσία».

Επισημαίνει ότι «μια από τις προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου είναι να ενισχυθεί η επιρροή των ΗΠΑ  στα Βαλκάνια ώστε να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την βαλκανική χερσόνησο,  μη επιτρέποντας εθνικιστικά «παιχνίδια» από Ρωσία και Τουρκία, και έτσι θα είναι βέβαιο ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει  το ρόλο αυτόν».

«Οι σημερινές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ  και της Ελλάδας θέλουν να λύσουν το πρόβλημα που έχουν με την ονομασία , επειδή δεν μπορεί η ΠΓΔΜ να εισέλθει στην συμμαχία ως  μέλος του ΝΑΤΟ εφόσον υπάρχει πρόβλημα με ένα από τα υπόλοιπα  μέλη. Το γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή αντίθεση στους λαούς των δύο χωρών (σε μια συμφωνία) και σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα  ούτε και από την   διαδήλωση που έλαβε χώρα  στην Ελλάδα» , δήλωσε ο ίδιος .

Παρατήρησε επίσης ότι «αυτά τα γεγονότα μπορούν μόνο να αυξήσουν την αξία της Ελλάδας  την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την Αμερική για αυτήν  την «υπηρεσία».

Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα θα αναγνώριζε τώρα το Κοσσυφοπέδιο, ο Janjic είπε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι: όπως η οικονομική βοήθεια που θα λάμβανε από την Αμερική, αλλά και «μια πολύ σημαντική πτυχή ασφάλειας».

Το πιο σοβαρό από όλα αυτά που δηλώνουν Σέρβοι και Ρώσοι είναι ότι όλοι « ξέρουν» ότι η Ελλάδα απειλείται …άμεσα από Αλβανία και  Τουρκία , με την δεύτερη να  λειτουργεί ειδικά ως «μπαμπούλας» όταν οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν κάτι στην περιοχή μας .

Μας απειλούν, μας λοιδορούν, μας κλέβουν την ιστορία , το όνομα της ένδοξης Μακεδονίας , και εμείς ως ελληνικές αρχές θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε «καλύτερη τιμή», στο χρηματιστήριο της προδοσίας όπως λένε οι Σέρβοι;

πηγη  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έφτασε η ώρα της παγκόσμιας δικτατορίας, της σκλαβιάς του Αντιχρίστου

Οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες αναμένεται να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου εφόσον τρέχουν πλέον οι διαδικασίες έκδοσης...

Close