Αξιολόγηση: Η τρόικα θέλει συγκεκριμένα μέτρα από την Αθήνα

Μόνο όταν έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις από την Αθήνα θα επιστρέψουν για κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίοι αξιωματούχου στο ΜΝΙ.

Μάλιστα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης προειδοποίησαν, μιλώντας στο MNI, ότι οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές μπορεί να πάρουν ακόμη και μήνες, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργαστεί πλήρως στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι όμως και το «μήνυμα» που στέλνουν στον Αλέξη Τσίπρα, μετά από τη διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να περάσει τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αξιωματούχοι στο MNI, οποιαδήποτε προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να πολιτικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση των πιέσεων, δεν θα γίνει ανεκτή από την πλειονότητα των μελών της ευρωζώνης.

«Οι συνομιλίες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απλά διερευνητικές», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι Θεσμοί δεν «διατύπωσαν συγκεκριμένες απαιτήσεις», καθώς δεν έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία, παρά τις διαρροές από την ελληνική κυβέρνηση για πιθανές αυξήσεις στην φορολόγηση και περικοπές στις συντάξεις, όπως ανέφερε.

«Υπάρχει ακόμη μεγάλο κενό ανάμεσα σε αυτά που ζητάμε και το τι έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα. Δεν έχουμε καθορίσει ακόμη το δημοσιονομικό έλλειμμα για αυτή τη χρονιά, κάτι το οποίο αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την αξιολόγηση», δήλωσε η ίδια πηγή.

Αλλη πηγή ανέφερε ότι παρά την «καλή θέληση που εξέφρασαν οι δανειστές της Ελλάδας», για να συζητήσουν ισοδύναμα μέτρα, ως αντιστάθμισμα για τα αντιδημοφιλή όπως οι περαιτέρω περικοπές στις κύριες συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, «η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να παραδώσει τέτοια μέτρα».

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Κρίνοντας από τις συζητήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κρατήσουν μήνες. Δεν βλέπω πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες για την Ελλάδα ως τον Ιούνιο», ανέφερε ακόμη ο ίδιος αξιωματούχος.

parapolitika

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
G.Lekkas: Για να έχετε πάντα επιτυχία στο ψήσιμο στην γαλοπούλα ή κοτόπουλο
G.Lekkas: Για να έχετε πάντα επιτυχία στο ψήσιμο στην γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Πρέπει να επιλέξετε μια γαλοπούλα ή κοτόπουλο όσο το δυνατόν με γνήσια προέλευση και διατροφή. Η γαλοπούλα, όπως κι άλλα...

Close