Απίστευτος Πάιατ για Σκοπιανό: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της

«Αιχμές» για την άδεια στον Κουφοντίνα

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της με την ΠΓΔΜ»
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο Αμερικανός πρέσβης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον σημαντικό ρόλο που παίζει για τις ΗΠΑ η Ελλάδα στην περιοχή, λέγοντας πως η χώρας μας ανέλαβε υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και για επίλυση του Σκοπιανού, τις οποίες και εκπλήρωσε.

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συμφωνία, η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο για στενότερες οικονομικές συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλό της Θεσσαλονίκης ως «πύλη» των Δυτικών Βαλκανίων.

«Αιχμές» για Κουφοντίνα

«Αιχμές» άφησε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ για την τρίτη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας ότι από την δράση της 17 Νοέμβρη υπήρξαν και οικογένειες αμερικανών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο Τζέφρι Πάιατ σημείωσε πως η Ελλάδα έχει αρχές που αποφασίζουν και πως σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, όπως είπε, εκφράζοντας τις ΗΠΑ θέλησε να υπενθυμίσει τις πράξεις του Δημήτρη Κουφοντίνα, δηλώνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την αντίθεσή του στην χορήγηση άδειας.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Διεθνολόγος Αντωνία Δήμου: «Κακή η συμφωνία με την ΠΓΔΜ – Ανοιχτό θέμα η πολιτική κυριαρχία του Ερντογάν»

Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, παρότι αναγκαία μετά από 27 χρόνια αδράνειας, είναι ετεροβαρής, ιδίως στα ζητήματα erga omnes που...

Close