«Απογειώθηκε» η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Τι λένε τα στοιχεία για την κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»Τι λένε τα στοιχεία για την κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στα 2,14 εκατομμύρια ανέρχονται οι επιβάτες που διακινήθηκαν τον Ιούλιο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
έναντι 1,8 εκατομμυρίου τον ίδιο μήνα πέρσι, με την αύξηση της κίνησης να ανέρχεται στο 20,5%.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα (κατά 23,5% και 19% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξης του 1% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 31%.

Συνολικά κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 10,1 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 22,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση κατά 26,5% και η διεθνής κίνηση κατά 20,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 29%.

Σε ότι αφορά την κίνηση αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι πτήσεις στο ΔΑΑ έφτασαν τις 20,2 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 15,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 16,1% και 15,4% αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους έφτασε τις 100,2 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 14,4% και 19,1% αντίστοιχα.

newsbeast

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τζέιμς Γκάλμπρέιθ
Τι αποκαλύπτει ο φίλος του Βαρουφάκη για το μυστικό σχέδιο

Στην παραδοχή ότι από τον Μάρτιο είχαν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες της ομάδας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον...

Close